Nyheter

Queen’s Vase kan bli en Norge-historia!

Publicerad
Aidan O’Brien har vunnit Queen’s Vase på Royal Ascot tre av de fyra senaste åren.
Och fem gånger, sedan 2010.
Men vilken häst vinner han med i dag? Vi tror att det blir en Norge-historia!
RP_Norwa
I engelska Derbyt fick Norway agera "hare" - tar han hem Queen's Vase i dag? Vi tror det. Foto: Racing Post

Visst, Norway (e. Galileo) blev nästan utklassad i Derbyt på Epsom som Anthony van Dyck (e. Galileo) vann. Åtta i mål, sju längder efter.

Men tittar man på den löpningen igen, så var han ju naturligtvis ursäktad. Han låg mestadels som andrahäst, i ett Derby där han var en del av ”pacesetter-gänget”... och där front-runners av förklarliga skäl, inte hade så mycket att hämta till slut.

Annat lär det bli i Queen’s Vase i dag, för treåringarna över 2.800 meter.

Stalljockeyn Ryan Moore har valt Norway över Ballydoyle-stallkamraten Western Australia (e. Australia). Och även om man ska granska favoriter noga (”only dead fishes follow the stream”) – så tycker vi att Norway är en trolig vinnare här, till kanske tre och en halv gånger pengarna.

O'Brien tog hem två löpningar på Ascot på måndagen - med Arizona (e. No Nay Never) och Circus Maximus (e. Galileo), så stallformen är det inget fel på.

Norway visade med sina två segrar av fem i fjol att han verkligen är en vinnartyp, när han hamnar i rätt omgivning.

De som är lite ”girigare” än så, kan nog få sex gånger pengarna på Charlie Applebys Jalmoud (e. New Approach) som vi tycker är främsta motbudet (James Doyle rider).  Jalmoud har vunnit båda sina starter i år, senast en Listed på Longchamp – och borde vara klart stridsduglig här också!