Nyheter

Queen Rouge stor och motiverad favorit i Bloomers’ Vase (L)

Publicerad
Bloomers’ Vase är en Listedlöpning för ston som även den har många år på nacken, namngiven efter superstoet Bloomers, som har satt stort avtryck i aveln genom sina döttrar och deras avkommor.
dolgu9uv6ms64duvqbi
Queen Rouge Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Här får vi se kanonen 6 Queen Rouge (e Lord Of England) göra årsdebut. Hon var obesegrad i fjolårets fem starter och gör nu debut i Niels Petersens regi. Hon har segrat på Bro Parks gräs över 1600 meter såväl i 1000 Guineas som i Breeders’ Trophy Mile. Som vanligt ser vi Oliver Wilson i sadeln.

Stallkamraten 3 Ascot Brass (e Juniper Tree) är trippelmiljonärska och trivs ypperligt Bloomers’ Vase (L) med dagens förutsättningar. Även här är det årsdebut. 

Från Norge kommer Cathrine Erichsen med 8 Eesha My Flower (e English Channel) och det amerikanska suffixet till trots är hon en ren gräshäst, precis som sin far. I höstas var hon tvåa på Bro Parks gräsbana över 1600 meter, men hon är som allra bäst över lite längre distanser. Med Elione Chaves i sadeln är hon inte långt borta när mållinjen närmar sig. 

Jessica Long är inte rädd för utmaningar. Här har hon med 9 Victoria Placa (e Wooton Bassett) och 7 My Motivate Girl (e Requinto) vilka båda står tufft till i den här löpningen. Kunnande finns dock och My Motivate Girl kommer i full form från seger på Klampenborg. Victoria Placa gör årsdebut, men härdades mot stoeliten redan i fjol.

4 Freed From Desire (e Heeraat) slog av Miss Maybach senast och bör vara ännu bättre den här gången. Ifjol fick hon sitt genombrott när hon segrade just här i Bloomers’. Kahlil De Burca satte upp Malin Holmberg senast och hon får förnyat förtroende på den fina femåringen. 

2 For The Roses (e Eishin Dunkirk) är känd som jätte-skrällen på Bro Park. 2019 lyckades hon med det som är få förunnat, att besegra Queen Rouge, vilket skedde i Breeders› Trophy Classic. Det är förstås svårt att begära att det ska hända igen, men med hennes blotta närvaro minner hon om att ingenting är omöjligt. 

1 Jane (e Appel Au Maitre) har funnit en ny växel under Gustavo Solis, men måste höja sig rejält för att kunna nå en placering. Det gäller även 5 Blue Gem (e Barocci) som gick bra i årsdebuten och ser ut att ha förbättrats över vintern.

undefined
Ascot Brass Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
undefined