Nyheter

Publikfavoriten är här - Falsterbo Hunting

Publicerad
Årets publikfavorit är här! Stämningen är på topp, solen skiner och läktarna väntas bli överfulla i eftermiddag när Falsterbo Hunting äntligen drar igång. Detta år kryddat med spel dessutom.
download-1
Vi har dragen till dagens tävlingar i Falsterbo Foto: Tidningen Ridsport

Det är dags för spelpremiär på Falsterbo Horseshows tävlingar! Vi startar upp med en publik favorit, Falsterbo Hunting. Denna klass består av hoppning inne på den stora internationella gräsbanan ihop med ca 15 språng och 1,5 km terränghoppning ute på gräs. Nivån ligger på en medelsvår höjd och det är 14 startanmälda. Det gäller att hitta balansen mellan ett högt tempo, men ändå behålla försiktigheten hos sin häst.

De senaste två åren har danska Vicky Mathisen med Dejó segrat. Dessförinnan har vi bjudits på svenska segrar tre år i rad(!!!) via Sandra Gustafsson. Båda dessa ryttare kommer att delta i morgondagens Hunting och är självklart hungriga på ännu en segertitel. Peter Flarup med Fascination har mycket erfarenhet i bagaget och även han finns med i startlistan. Amanda Ingulfson med Rozie har fina resultat och Rozie försiktig häst, ekipaget går ut som start numer 9. Elvira Staverfeldt är en "upcoming" talang som tillsammans med sin häst Aaqilles har alla förutsättningar att lyckas bra i klassen. 

Vi har har dock fler väl mediterade ekipage i startlistan så som Pontus Hugosson med All of Me(13) SWB som går ut som startnummer ett, och sist ut William Nilsson Fryer med Brolötens Victoria P (SWB). Detta är ryttare som alltid rider snabbt men i år har båda dessa ryttare med sig unga hästar! Det kommer bjudas på mycket fart och fläkt och frågan är vem som kan rida snabbast men kan hålla ihop med så lite hinderfel som möjligt? Välkomna till ATGs första start 2019! Här har vi lite tips:

A-ekipage: 2 Caliber, 3 Fasination, 9 Rozie, 10 Dejó

B-ekipage: 1 All of Me, 6 Car Dior, 7 Aaqilles, 11 Lady Grey, 14 Brolötens Victoria P

C-ekipage: 4 Norson, 5 Tency, 10 Hope It, 12 Elliot, 13 Cold Play

Vi tror som följer:

Självklart tror vi på en hemmaseger! Denna kommer Sandra Gustafsson med Caliber stå för. Andra platsen tas av danska Vicky Mathisen med Dejó. Tredje platsen tror vi Elvira Staverfeldt kniper. Såhär ser vi på vinstchanserna, Sandra Gustafsson 30 procent, Vicky Mathisen 20 procent, Elvira Staverfeldt kan slå till när det gäller och kan komma att vara spelvärd, 5 procent. Amanda Ingulfson 10 procent, Peter Flarup 5 procent

Spelrekommendation:

Caliber spelas till odds överstigande 3.30

Dejo spelat till odds överstigande 5.00

Storskräll

Aaqilles spelas om oddset överstiger 20.00