Nyheter

Privilegiado grym som trea i Dubai

Publicerad
För ett par minuter sedan inkom den norske Derbyvinnaren Privilegiado som trea i Gr3-loppet Dubai Millenium Stakes på Meydan. Grymt!
download-9
Snygg tredjeplats av Privilegiado Foto: Rikstoto.no

Sonen till Sea The Moon var precis "ingenstans" i sin debut här nere för ett par veckor sedan, men den här dagen/kvällen visade Niels Petersens adept från sin allra bästa sida. Fyraåringen låg avvaktande långt bak i fältet allt medan storfavoriten Ghaiyyath (e. Dubawi) reglerade det lilla fältet i front. In på upploppet stack Godolphin-hästen Ghaiyyath bara undan och vann till slut överlägset, men Privilegiado plockade ett par placeringar över upploppet - duktigt understödd av ridande Dane O`Neill. Segermarginalen ned till den norske gästen skrevs till drygt tio längder, men det här var ändå en gedigen prestation av Privilegiado. För tredjeplatsen erhöll ägarna Stall Bright Side Of Life snygga 20 000 USD.

Charlie Appleby, tränare till vinnaren Ghaiyyath lät ruskigt uppåt i vinnarcirkeln.

– Nu bli det förmodligen Sheema Classic. Han är ganska het av sig, har mycket energi, så nu gäller det att ha is i magen. Hålla det enkelt och se till att han är på gott humör. Han är väldigt tuff och knepig den här, berättade Charlie Appleby kort efter målgång.

Niels Petersen var ännu mer nöjd på telefon två timmar efter loppet.

– Han gör ett "kjempelöp", jag är stolt. Jag pratade med jockeyn (Dane O´Neill, reds.anm.) efter loppet och han kände vad jag såg. Min häst ska ha längre distans. Jag funderar på att starta honom i långloppet på Super Saturday, men jag vill först kolla honom i morgon. Om jag hörde rätt så var det banrekord i loppet och det gör ju inte min hästs insats sämre precis, berättar Niels Petersen för galopptips.se.