Nyheter

Presentation och analys av Hong Kong Cup fältet

Publicerad
Galopptips har kikat lite extra på startfältet till Hong Kong Cup (Gr.1) på söndag. Loppet rids på Sha Tin och är över distansen 2000 meter.
RP_ID0035297
Magic Wand kan vinna Hong Kong Cup (Gr.1) på söndag Foto: Patrick McCann/Racing Post
  1. Win Bright (e. Stay Gold) är en femåring som har banrekordet på Sha Tin över distansen 2000 meter. Det är loppets enda tillresande från japan sedan Almond Eye ströks. Han tränas av Yoshihiro Hatakeyama och rids av Masami Matsuoka. I sin senaste start enno Sho (Autumn) ett Gr.1 som rids  i Tokyo blev han åtta vann loppet gjorde Almond Eye. Han har visat att han trivs på Sha Tin. Win Bright vann Queen Elizabeth II Cup (Gr.1) i slutet på april före Exultant(e. Teofilo) och Lys Gracieux. Win Bright har fått den yttersta startboxen nr 8.
  2. Rise High (e. Myboycharlie) är en femåring som tränas av Caspar Fownes och rids av Vincent C Y Ho. Rise High har bland annat blivit tvåa i maj bakom Exultant i Champions & Chater Cup (G1)  över distansen 2400 meter. I starterna efter det har han segrat i ett Gr.2 och ett Gr.3 lopp på Sha Tin. Man ska tänka på att han har vunnit 5 av sina sex vinster på 1600 meter. Kommer att starta från box 3.
  3. Time Warp (e. Archipenko) brukar ha formen på topp till det här loppet, vann 2017 och var trea förra året. Han tränas av Anthony S.'Tony' Cruz och rids av Karis Teetan som vann den internationella jockey turneringen på onsdagen. Time Warp har banrekordet över 1800 meter på Happy Valley. Han trivs när han får styra och ställa i front och är en av de som kan tänkas gå mot fronten. har lottats till box 6.
  4. Glorious Forever (e. Archipenko) är en femåring som tränas av Frankie F C Lor och rids av Zac Purton. Glorious Forever är helbror till Time Warp och vann det här loppet 2018, men har inte alls visat samma form i år. Han var senast nia i Jockey Club Cup( Gr.2) bakom Exultant. har dragit spåret innanför sin helbror box 5 och det kan vara avgörande för spetsstriden.
  5. Dark Dream (e. All American) är en femåring som tränas av Frankie F C Lor och rids av Damian Lane. Har bland annat vunnit Queensland Derby (Gr.1) i Australien.Dark Dream var trea bakom Exultant och Rise High i Champions & Chater Cup (G1)  över distansen 2400 meter i maj. Har fått box 7.
  6. Furore (e. Pierro) tränas av Frankie F C Lor och rids av Hugh Bowman. Furore imponerade stort när han vann Hong Kong Derby(Gr.1) i mars i år och var bästa fyraåring i Hong Kong förra året. Han var i sin senaste start tvåa i Jockey Club Cup (G2) över 2000 meter bakom Exultant. Furore hade tur i lottningen och fick box 1.
  7. Magic Wand (e. Galileo)  är ett sto som är fyra år tränas av Aidan P. O'Brien och kommer att ridas av Ryan Moore. Stoet är loppets mest beresta hon har varit i hela sex länder. I senaste starten vann Magic Wand G1 Mackinnon Stakes över 2000 meter på Flemington. innan dess var hon tia i Melbourne Cup. magic wand hade också tur i lottningen och drog box 2.
  8. Edisa (e. Kitten's Joy) är ett sto och loppets enda treåring. Edisa tränas av Alain De Royer-Dupre och rids av Stephane Pasquier. I senaste starten var Edisa tvåa i Prix Du Conseil de Paris (Gr.2) över 2200 meter på Longchamp. På de senaste sex starterna har stoet aldrig varit sämre än tvåa.

Analys:

Loppet kommer säkert att öppnas i ett hårt tempo av Time Warp och Glorious Forever liknande det som de två bröderna gjorde Jockey Club Cup( Gr.2) de öppnade då stenhårt och efter en våldsam inledning fick storebror Time Warp ta över ledningen. Den gången hade ingen av dem krafter kvar att blanda sig i utgången av loppet. Furore blev tvåa då efter att han serverats ett bra lopp och är favorit just nu till knappt tre gånger pengarna. Rise High som står i 5 gånger som vinnare av loppet var trea då efter en smygresa och han trivs om tempot blir uppskruvat.  Mest intressant måste trots allt stoet Magic Wand vara till nästan fyra gånger insatsen. Magic Wand är snabb iväg och det troliga är att  Ryan Moore får ett bra lopp bakom de hårddragande ledarna här och visar det beresta stoet samma form som i Australien så kan det bli seger.

Speltips

Den senaste europeiska vinsten kom 2010 det var Ed Dunlop-tränade Snow Fairy. Sedan dess har loppet bara vunnits av Hong Kong eller Japan baserade hästar. Galopptips tror att det är dags att bryta trenden i år. Vår spelidé är Magic Wand till som man kan få till strax under fyra gånger som vinnare. Vi är övertygade att stoet kommer att få en perfekt resa.