Nyheter

Presentation av startfältet i Margareta Wettermarks Minneslöpning

Publicerad
Margareta Wettermarks Minneslöpning avgörs på Jägersro Galopp nu på söndag. 1730 meter för ston och inte vilka ston som helst utan de bästa vi har i Skandinavien. Det är alltid en hög kvalitet på den här löpningen.
Queen_Rouge_981
Queen Rouge och Oliver Wilson tillsammans med träckare Jessica Vadst efter seger i en maidenlöpning på Jägersro Galopp år 2018. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Den här löpningen är helt klart en av de viktigaste på Derbydagen. Här följer en presentation av de startande hästarna.

6 Queen Rouge (e Lord of England) var årgångens drottning ifjol och segrade i Danskt Derby såväl som Mowerina och Svenskt 1000 Guineas. Hon årsdebuterade med seger i Dansk Breeders Cup och Marc Stotts skyddsling är effektiv även på Jägersro. Hon var trea i Svenskt Derby, men känslan är att hon är som allra bäst över dagens 1730 meter. Oliver Wilson i sadeln har en tidigare seger i Wettermarks.

Stallkamraten 7 Aperola (e Appel Au Maitre) var bara fyra längder efter Queen Rouge senast och ser ut att ha tagit ett kliv framåt i år.

5 Nouvelle Lune (e Sea The Moon) är högst. rankad i fältet och älskar Jägersro där hon tagit tre av karriärens fyra segrar. Hon segrade i Oaks och hade antagligen varit oslagbar över 2400 meter. Hon har dock fart som räcker även över kortare distans och Wido Neuroth har ingen överman när det gäller att ha hästarna i bästa skick till den här dagen. De senaste 10 åren har han fyra segrar i det här loppet. Efter en incident fick Nouvelle Lune strykas till en tilltänkt start i Stockholms Stora Pris vilket ger anledning till en viss oro.

9 Marta (e Appel Au Maitre) var tvåa här ifjol och ser ut att vara i fin författning. Som segrare i Altamira finns det inget tvivel om att distansen passar perfekt för det Vanja Sandrup-tränade stoet.

Paul Fitzsimons-tränade Powerpoint (e Juniper Tree) kommer från seger och ser ut att ha prickat toppformen. Hon måste dock fortsätta höja sig.

10 Freed From Desire (e Heeraat) kommer ned från Bro Park där hon tränas av Kahlil De Burca. Nio starter i år har resulterat i tre segrar, bland annat i Upplandlöpning och Bloomers’ Vase (L). Formtalet har gått från 77 till 85 och om hon bara kan visa samma form på dirt track som hon gjort på gräset blir hon livsfarlig för motståndarna.

8 Miss Maybach (e Graydar) kommer också från Bro Park där hon tränas av Annika Sjökvist. Den läckra frontrunnern är obesegrad i år på tre starter.

4 Sea Race (e Charm Spirit) är en hemmahäst i regi Paul Fitzsimons. Det här är en snabb sprinter/miler som dock inte segrat sedan tvåårssäsongen. Formen är riktigt bra och i Bloomers’ Vase (L) kom Sea Race trea, endast en hals efter Freed From Desire. Det kan mycket väl bli revansch nu när man möts på hemmabanan.

11 Swan Black (e Devil’s Drink) har varit strax efter Freed From Desire i de två senaste starterna och med Carlos Lopez i sadeln skall hon inte underskattas. Niels Petersen tränar. 

Tur med spårlottningen hade Lennart Jr Reuterskiöld vars 1 Hot Chocolate (e Medicean) och 2 Black Coffee (e Pyrus) har fördelen att ha konkurrenterna utvändigt i starten. Bana och distans passar perfekt för Black Coffee, men Hot Chocolate är något mer fartfylld och visade storform över sprinterdistans senast.