Nyheter

Presentation av hästarna i Zawawi Cup (Listed)

Publicerad
På Derbydagen samlas av tradition alltid den skandinaviska sprintereliten och gör upp om segern i Zawawi Cup. På söndag kan I Kirk ta sin tredje seger i loppet.
I_Kirk__224
I Kirk vinner på Jägersro Galopp. Foto: Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Zawawi Cup (L) är en av våra främsta sprintlöpningar och här får vi åter njuta av 2 I Kirk som är ute efter ett hattrick i det här loppet. Som vanligt står Carlos Lopez i stigbyglarna på Susanne Berneklints ögonsten. Skandinaviska sprinters håller länge och den som senast tog ett hattrick var Verde Mar (e Gilded Time) som nu verkar i aveln.

I Kirk (e Eishin Dunkirk) har åtta raka segrar på hemmabanan och den som brukar följa honom hem är 5 Breakdancer (e Tale of Ekati). Breakdancer har tagit hela åtta segrar över bana och distans och gör det genom att attackera sent in på upploppet medan I Kirk är mer av en frontrunner. 

Breakdancer har två stallkamrater som också vill ha ett ord med i laget. 3 Es Raco (e Holy Roman Emperor) och 4 Riwaj (e Firebreak). Riwaj var tvåa ifjol bakom I Kirk och ser ut att vara på väg uppåt i form. Es Raco är en temperamentsfylld skönhet som kastrerades i Dubai och visade fin form senast på Bro Park.

1 Dardenne (e Footstepsinthesand) är en genomärlig sprinter som aldrig är långt borta när mållinjen närmar sig. Han är klassisk segrare genom Jockeyklubbens, men är som allra bäst över korta distanser och segrade i Bro Park Vårsprint (L) tidigare i år. Han är lika bra på dirttrack och har flera segrar på Jägersro över 1200 meter.

7 Mystic Town (e Medicean) älskar Jägersro där han tagit sex segrar på nio starter. Mystic Town har tagit klivet in i eliten från att ha varit en handicaphäst och gjort det med bravur.

6 Kashgar (e Eishin Dunkirk) är sprintern som kommer bakifrån. Han trivs på Jägersro, men behöver överpace, dvs att det går för fort för ledarna första 800 så att fältet kommer tillbaka till honom.

8 Ousden House (e Oasis Dream) är en segermaskin som gjort några fina insatser på Jägersro och segrat över distansen. Ousden House har slagit många i fältet förut, men då har det varit handicaper. Klassmässigt är han strax bakom eliten och man lär inte vara långt borta idag heller. Shane Karlsson stärker upp i sadeln.