Nyheter

Presentation av hästarna i Bro Park Vårsprint (L)

Publicerad
Wikingtryck Bro Park Vårsprint (L) har elva hästar i boxarna och sprinteliten är mycket jämn för tillfället. Det lär inte vara många sekunder som skiljer mellan segraren och den som kommer sist.
Riwaj_419
Vårt vinnartips i Vårsprinten - Castros Riwaj! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

 Här kommer en presentation av hästarna i startfältet till Bro Park Vårsprint.

1 Riwaj (e Firebreak) visade tidigt att han hör hemma i de finaste salongerna för sprinters. Ifjol tampades han mot äldre och var bland annat tvåa här. Efter ett längre uppehåll var Francisco Castros träning mycket bra bakom omöjlige I Kirk i årsdebuten. Gräset och motståndet passar bättre idag och Martin Rodriguez får chansen igen.

2 Brian Ryan (e Finjaan) är en import som Jan-Erik Neuroth lovordar och som redan visat sig vara i paritet med den skandinaviska eliten. Utgångsläget är perfekt och det är möjligt att den svaga insatsen på Jägersro berodde på underlaget.

3 Dardenne (e Footstepsinthesand) ska aldrig underskattas och har flera segrar över bana och distans. Han är som bäst över 1200 meter, men var klassig nog att segra i Jockeyklubbens över 1600 meter. Sandro de Paiva rider och denne De Paiva satt ifjol på segraren Captain America.

4 Captain America (e Academy Award) älskar den här löpningen och segrade 2017 och 2019. Tränare Annike Bye Hansen har även segrat här med Ragazzo. Carlos Lopez är ordinarie jockey och det lär vissla till ordentligt när ekipaget sätter in slutstöten över upploppet.

5 Shantou (e Tertullian) har två starter i kroppen och börjar avisera form. Shantou brukar ha svårt mot de allra bästa, men är sällan långt slagen. Manuel Martinez är en bra stiljockey och Cathrine Erichsen har tränat bland andra Easy Road och Hansinger till seger i den här löpningen tidigare.

6 Sarookh (e Speightstown) tränas av Jessica Long och rids av Shane Karlsson. Stallet har börjat året mycket bra och Sarookh var inte långt slagen som femma här 2019. Insatsen bakom Corinthia Knight på Cupdagen ifjol tyder på att Sarookh verkligen trivs på Bro Park.

7 Es Raco (e Holy Roman Emperor) är en ursnygg sprinter som i vintras var i Dubai. Trots fem segrar på 16 starter väntar vi alla på Es Racos stora genombrott. Med Elione Chaves i sadeln är vi säkra på att Es Raco har chansen att visa sitt kunnande.

8 Ambiance (e Camacho) har blivit nio år gammal och var kanske inte helt som bäst i Dubai. Senast på Klampenborg visade Ambiance lite av sitt gamla jag. Amatörtränare och delägaren Elisabeth Gautier har tagit över träningen och hennes erfarenhet gör lite narr av det (a) som står efter namnet. Hon har 1.883 starter registrerade! Ambiance kan vara blixtrande snabb ut ur boxarna och segrade här 2018. I sadeln sitter Rafael de Oliveira.

9 Martini (e Eishin Dunkirk) tar här chansen att bevisa sig mot den yppersta eliten. Tobias Hellgren har sin partner Anna Pilroth i sadeln och äger själv den sjuårige valacken. Martini är välkänd gäst i bättre sprinthandikaper och ser ut att ha tagit ett kliv framåt i år.

10 Prime Red (e Victorious Soul) tränas i Danmark i Birgitte Nielsen och i sadeln sitter Alan Wallace. Prime Red var mycket bra vid seger i årsdebuten på Klampenborg, men måste fortsätta att höja sig när det är lika vikt som gäller. Prime Red segrade i Breeders’ Trophy Sprint 2017 och trivs således med bana och distans.

11 Fiftyshadesfreed (e Verglas) omnämns ofta som Skandinaviens bäste handicapsprinter. Det beror förstås på att träningen sköts av en av Skandinaviens bästa handicappers, Lennart Jarvén. Den nioåriga skimmeln har 16 segrar på 71 starter, men har bara fått chansen på högsta nivå några få gånger. Ulrika Holmquist är den som fått äran att försöka bevisa att han kan