Nyheter

Preaknessfältet är klart

Publicerad
På lördag är det dags för andra benet av Triple Crown i USA. Kentucky Derby-Preakness-Belmont är det som gäller. Tyvärr är det lite rumphugget i år då varken den som var först över mål (Maximum Security) eller den som dömdes som segrare (Country House) kommer till start.
kentuckyderby_XZVnsm

Det blir en hyperintressant upplaga av Preakness Stakes och det går absolut inte att räkna bort några av de "nykomlingar" som kommer till Pimlico, Baltimore, Maryland utan att ha startat i Kentucky Derby.

Några av förhandsfavoriterna i Derbyt kom bort och hoppas att kunna revanschera sig. Främst bland dessa måste 4 Improbable (City Zip) vara. Bob Baffert träningen fick en del trafikproblem i Kentucky Derby och fick nöja sig med en femteplacering. Han kan bättre och har ett bra läge och lär vara med i främre träffen från början till slut. 1 War of Will (War Front) var en av de som blev grovt störd i Derbyt. Från innersniffen lär han få en bra resa bakom täten och kanske kan War of Will sätta nosen först. 3 Warrior's Charge (Munnings) efteranmäldes för cirka 1,5 miljoner kronor vilket drar uppmärksamhet åt honom. Han var grym i en löpning i april, men det är oklart om prestationen verkligen var så bra som kretsen kring hästen hoppas på. Från Maryland kommer hemmahoppet 7 Alwaysmining, obesegrad de sex senaste starterna. Vid seger kommer Kelly Rubley bli den första kvinnliga tränaren någonsin att segra i Preakness. Då har man ändå ridit löpningen i 143 år!f

Det saknas inte utmanare i övrigt och Galopptips.se kommer ha tips tillgängliga. Tävlingsdagen är fylld av högkvalitativa löpningar och den som vill se kapplöpningar i världsklass bör ratta in Pimlico under lördagskvällen.