Nyheter

Preakness - är gammal äldst?

Publicerad
I helgen rids Preakness Stakes (Gr.1) på Pimlico i Baltimore, Maryland. Preakness är det andra benet i Triple Crown, men segraren Country House kommer inte till start, ej heller Maximum Security som var först i mål, men diskades, i Kentucky Derby.
kentuckyderby_kCaEVP

Preakness är en öppnare affär än på länge och det kan bli riktigt spelvänligt med många roliga utmanare. ATG.se arrangerar spel till racen och förutom huvudlöpningen är dagen fylld av sportsligt fina stakes. 

Tränarnestor D. Wayne Lucas är 83 år gammal och satt själv med i bussen från Kentucky när hans träning Market King kördes från Kentucky till Baltimore, en resa som tog tio timmar och femton minuter. Det är Lucas 44de starthäst i Preakness. Den första sadlades ut 1980 och Codex segrade faktiskt. Sedan dess har det blivit fem ytterligare segrar och Lucas ligger därmed en seger efter Bob Baffert som har sju segrar i Preakness. 

Market King är en dyring uppfödd av familjen Niarchos. Into Mischief sonen kostade 550 000 dollar på Keenlands åringsauktion och ser ut att motsvara förväntningarna. Han platsade inte i Derbyt, men kommer fräsch med två riktigt fina jobb på Churchill Downs i kroppen. Tidtagarna rapporterade att det fanns mer att ta ut när han gick 1000 meter på 1.00.2 och sedan 1.00.4 i förra veckan. 

Det ser ut som att några av de vassaste treåringarna står över Preakness i år vilket bjuder in några utmanare som tidigare inte nämnts i klassiska sammanhang. Från banan Laurel, bara en halvtimme bort kommer Alwaysmining med sex raka segrar och en hemmaseger skulle få temperaturen på festen på innerplanen att stiga ytterligare några grader.