Nyheter

War of Will fick revansch i Preakness!

Publicerad
I den trånga situationen i Kentucky Derby var War of Will en av de hästar som drabbades hårdast. I Preakness fick War of Will dock revansch på åttondeplatsen i Derbyt. Efter en spårsnål löpning var han bäst över upploppet och kunde ta hem segerchecken på 990 000 dollar!
kentuckyderby_ZjSCAz
Foto: Kentucky Derby

Preakness är den andra avdelningen i den amerikanska Triple Crown-serien och racet har ridits sedan 1870. I år blev det seger för War of Will (e.War Front) som kom ut bra från den innersta startboxen. War of Will låg med som fyra bakom täten, perfekt placerad vid railen. När ledarna tröttnade in på upploppet var det spel mot ett mål för den Mark Casse-tränade hingsten som fick en superb ritt av Tyler Gaffalione. Innerspåret hade ridit snabbt hela dagen, men ledarna Warrior's Charge, Market King, Anothertwistafate och mitt i racet även Alwaysmining, slösade för mycket kraft och tröttnade alla rejält. Bakifrån attackerade superskrällen Everfast under Joel Rosario, men det räckte inte fram till War of Will som kom igenom perfekt på innern. Tredjeplatsen togs av Owendale som gick ute i sjundespår i sista svängen. Innan racet hade Gaffalione intervjuats om taktiken och sa att man skulle koppla av och ligga med invändigt, en plan som fungerade perfekt. Favoriten Improbable kunde aldrig riktigt koppla av och var återigen en stor besvikelse. Han slutade sexa, första häst utanför pengarna. 

 

War of Will gav 7,20 i vinnarodds och komben gav 473,50. Trion betalade 4699,80!

War of Will är efter War Front som står för 250 000 dollar på Claiborne Farm. Han är uppfödd av Flaxman Holdings vilket är familjen Niarchos amerikanska företag. War of Will kostade strax under 3 miljoner kronor på auktion år 2018.