Nyheter

Pramms Memorial vinnaren Plata O Plomo i comeback

Publicerad
Plata O Plomo som i maj stod som slutsegrare i Pramms Memorial med Carlos Lopez i sadeln gör comeback efter tre månaders vila på lördag. Det är ingen lätt uppgift han har framför sig då han ska ge vikt till sina konkurrenter, men det lilla fältet borde kunna gynna honom.
Plata_O_Plomo_584
Plata O Plomo med Susanne Berneklint och Carlos Lopez Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Susanne Berneklint tränade 1 Plata O Plomo som ägs av Hästgruppen i Lund AB har fått vila sedan vinsten i Pramms Memorial i maj. Nu kommer Paddy O Prado sonen ut i en Guldhandicap som inleder V5 på lördagen och det är inte helt givet att Plata O Plomo vinner. Några av motståndarna står bättre inne viktmässigt mot Plata O Plomo än när de mötts på slutet och det är verkligen ett spännande lopp att se fram emot. Plata O Plomo är fältets bästa häst, men det är alltid tufft i handicaper. 

-Han ser bra ut och kommer alltid att ses som en bra chans i mina ögon. Formen var mer på G när han vann Pramms, men vi försöker få tillbaka honom dit igen till framtida lopp säger Oscar Berneklint 

Utmanare till Susanne Berneklints stjärna saknas inte, stallkamraten 7 Master Blaster (e. Philomatheia) gör årsdebut, men går bra efter vila och har sex kilo mindre än Plata O Plomo. 3 Be My Academy (e. Academy Award) har inte vunnit på ett tag, men gör bra insatser gång på gång, kan det vara dags för vinst nu? 4 Hills And Dales (e. Acclamation) hade varit mycket närmare Plata O Plomo i Pramms om han inte störts och den här gången får sjuåringen fyra kilo av Plata O Plomo.