Nyheter

Positiva tongångar från flera tränare i inledningen på V64

Publicerad
Galopptips singelstreckar Sea Race i den första avdelningen på V64. Vi har så klart kollat vad några av konkurrenterna tror om sina möjligheter i den inledande avdelningen.
Arabianranta_1363_pzimvK
Kan Arabianranta vinna den första V64 avdelningen? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alsimsaam är jättefin häst . Han var tvåa i 2000 Guineas (på övrevoll)  och även i senaste starten. 1600 meter är lite långt för honom. Han är bra i ordning. Det gynnar oss med 1400 meter nu och han ska ligga på rulle och komma på speed berättar tränaren en klart uppåt Roy Arne Kvisla

Zoo Fun är en jättefin häst som vi haft höga förhoppningar på. Han har visat att han är väldigt bra speciellt som kort slagen i förra starten i derby consolation. Distansen kan vara lite för kort, men vi försöker spetsa till honom lite så han kan gå i kortare lopp i framtiden. Han var på Göteborg som tvååring och det var positiva rapporter från jockeyn då. Därför kände vi att Göteborg inte var en dålig idé att åka till igen säger Oscar Berneklint om treåringen.

Fury The Bullet får blinkers på sig då han uppträtt lite ofokuserat. Distansen var lite för lång senast. Nu är han tillbaka på en bana som han trivs på och distansen har funkat bra. Det är några tuffa hästar ,men det är en handicap avslutar en positiv Patrick Wahl.

Arabianranta blev instängd senast och fick inte det loppet han skulle ha det är förklaringen på den prestationen. Formen är fortsatt jättebra. han ska glida med och lyftas ut så fritt som möjligt då har han speed. Loppet är tufft med många fina med höga formtal, jag tror det kommer att vara jämnt berättar Annika Sjökvist om chanserna för sin klassiska 2000 Guineas vinnare.