Nyheter

Plata O Plomo gör comeback

Publicerad
Den bildsköna Plata O Plomo är en riktigt publikfavorit som helt plötsligt dök upp i programmet. Valacken efter Paddy O'Prado har bland annat segrat i både ITM Spring Mile (L) och Pramms Memorial (L) 2019 . Han har dessutom vunnit på Meydan i Dubai där han 2020 nästan tog in en miljon svenska kronor på ett bräde. Han är en profilhäst som kommer värma publiken i höstkylan. Redaktionen har varit i kontakt med den ställföreträdande tränaren Oscar Berneklint inför en efterlängtad återkomst till banan.
h4rd79ikmulgt88vlql
Plato O Plomo i en av sina segrar på hemmaplan före Hills And Dales 2019. I sadeln Carlos Lopez. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Dagen inleds alltså med en silverlöpning över 1600 meter dirttrack och det är här vi får se en stjärna göra comeback. I startlistan hittar vi nämligen 2 Plata O Plomo och det är förstås mycket glädjande. 

–Han skadade sig i transporten på vägen hem från Dubai. Det tog ganska hårt på honom. Vi var hela tiden överens med ägaren att han förtjänar en chans till om vi kan få tillbaka honom. Det har tagit längre tid än vi hoppades, men han är i ordning ut och ser jättefin ut i träning. Det är svårt att bedöma en häst i hans ålder, Det känns bra än så länge. Kan han någorlunda av det han kunnat så vinner han det här loppet väldigt lätt, men han ska träffa målet också, hälsar Oscar Berneklint. 

Är han som han ska vara står han överlägset bäst till för seger här. Missa inte att se dagens första lopp klockan 11:50. Banprogrammet finner du här och givetvis har Plata O Plomo fått äran att pryda programmet. Vi önskar både honom och motståndarna lycka till!