Nyheter

Pinatubo krossade de höga förväntningarna

Publicerad
Godolphin skickade lovande tvååringen Pinatubo rätt in i lejonets kula och mötte Ballydoyles bästa tvååringar på deras hemmaplan. Skådeplatsen var The Curragh utanför Dublin och formen blir inte sämre när man vet att Coolmore/Ballydoyle/Aidan O'Brien i princip sopat rent i Grupplöpningarna under helgen.
pinatuboew_Hv82rE
Pintubo kliver fram som världens bäste tvååring Foto: E Whitaker / Racing Post

Igår hade Ballydoyle en fantastisk dag på Leopardstown och stallformen var fortsatt magisk under söndagen. Först segrade Fairyland (e.Kodiac) i Flying Five Stakes (Gr.1) under Ryan Moore som direkt efter kunde ta en ny seger. Nu var det Moyglare Stakes (Gr.1) och hästen som gjorde det var Love (e.Galileo). Segerpriset var 228 000 euro i båda löpningarna.

Då var det dags för Pinatubo (e.Shamardal) att visa upp sig i Vincent O'Brien National Stakes (Gr.1). Hemmapubliken hoppades på att Godolphin hade tagit sig vatten över huvudet när man lät Charlie Appelby och William Buick göra resan över till Irland. Pinatubos rykte som en möjlig världsstjärna gjorde att bookmakers lite försiktigt inte gav mer än 1,20 på Pinatubo vilket förstås gjorde utmanare från Ballydoyle som Armory (e.Galileo) och Arizona (e.No Nay Never) populära bland hemmafansen. Arizona gick till ledningen, medan Pinatubo låg i mitten av fältet skuggad av Armory. Halvvägs lättade Buick ankar och gick omgående fram och förbi Arizona. Armory kämpade tappert för att hinna med, men hade inte skuggan av en chans och Pinatubo försvann iväg till en överlägsen seger.