Nyheter

Pias Silva gräver guld i USA?

Publicerad
Pia Brandt-tränade Silva ska ut och resa – närmare bestämt till Kalifornien och Santa Anita Racetrack.
download-3
Silva i vinnarcirkeln på Meydan. Foto: Emiratesracing.com

Det finns initialt två alternativ för dottern till Kodiac. Antingen blir det Gr- 1 loppet Breeders´ Cup Filly & and Mares över 2 000 meter på gräsbanan den andra november eller så tar man sikte mot Gr-2 loppet Goldikova Stakes över 1 600 meter på samma bana dagen efter. Om allt ser bra ut så avrundas USA-resan sedan med en start på Del Mar och Gr-1 loppet Matriarch över 1 600 meter den första december.

– Hon jobbar på trevligt och vi har henne tillbaka i form. Jag gillar internationell racing, speciellt om man har rätt häst för uppgiften, kommenterar tränaren för Dubai Racing Clubs reporter.

Silva vann ett Gr-3 på Longchamps (Bertrand de Tarragon) över 1 800 meter i sin senaste start.

– Det är såklart bra hästar med i Breeders´Cup och framför allt då Sistercharlie (e.Myboycharlie). Min häst är ”handy” och har inga som helst problem med distansen, avslutar Pia Brandt.

 Och Galopptips kan bara hålla med om att Sistercharlie blir en svår nöt att knäcka. Chad Browns sto har nu sju raka Gr-1 segrar på sitt c:v…

Sistercharlie finns nu till odds kring 2.75 på den öppna marknaden och det känns som ett odds med lite övervärde. Silva är inte med på någon av spelbolagens listor än så länge, men oddset bör ligga kring 40 gånger pengarna.