Nyheter

Pia Göransson om vår spik på i Göteborg - ge järnet Pesadilla!

Publicerad
Amatörtränare Pia Göranssons Pesadilla har tagit två raka segrar i Göteborg och höjts hela sju kilo på dessa. Trots detta tror vi att det blir en tredje rak victoria då startspåret är helt perfekt och hästen lär komma till ledningen utan särdeles stort besvär.
– Om allt stämmer så vinner hon det här, kommenterar Pia Göransson till vår stora glädje!
Pesadilla_041
Tredje raka för Pesadilla? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi är alltså “all in” på Pesadilla i V64-4 i Göteborg på söndag trots formtalshöjningen på sju kilo, men vad säger tränaren som “civilt” jobbar hos Nina Lindberg Lensvik?

Pesadilla rider jag själv i träning och då kan jag lova att hon tål att bära vikt… Skämt å sido. Det här ser verkligen ut som en vettig uppgift för min häst. Som det ser ut gynnas hon att ridas av kvinnliga ryttare - då känner hon sig stark och bara går och går. Distansen är den rätta och gräset i Göteborg är en klar fördel. Hon har utvecklats efter en skada i fjol och som jag ser på det finns det en hel del kvar att plocka ur henne. Pesadilla har blivit “maffigare” i kroppen och mer professionell i sitt agerande. Startspåret är utmärkt och såklart hoppas jag att hon kommer till ledningen relativt enkelt. En eventuellt tung bana skulle vara negativt för min häst, men trots att det hade regnat en massa inför hennes förra segerlopp så var banan i perfekt skick - rent av snabb. Jag ter hellre rutinerade Jessica Wadst som jockey utan viktfördel än någon mindre rutinerad tjej med fyra kilo av. Det handlar i första hand om att Pesadilla får känna sig stark och duktig i loppet. Om allt stämmer så vinner hon det här, informerar Pia Göransson.