Nyheter

Mr Ascot har en Vinterfavorit

Publicerad
Det reds Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris i Sverige i dag och det är alltid spännande att se vem som övervintrar som favorit till seger i Svenskt Derby 2020. Segern gick till den Caroline Malmborg tränade Le Havre avkomman Timo Nurmos. Det ligger dock i farans riktning att den "sanne" Vinterfavoriten finns på sydligare breddgrader
Screenshot_2019-10-11_at_08.14.5
Yoker besegrar lätt ett förmodat namnkunnigt motstånd

Pia Brandt ligger just nu på plats 16 i den franska tränarligan. Stjärnorna under året heter Called To The Bar (e.Henrythenavigator) och Camprond (e.Lope de Vega) men även Stall EOS Karlstad (e.Stormy River) är värd ett omnämnande. Pia Brandt har en spännande tvååring i Queen (e.Kingman) som är en dotter till Pride (e.Peintre Celebre). Än mer spännande för svenskt vidkommande är Yoker (e.Manduro) som nyss debuterade med seger på Compiegne.

Yoker ägs av Mr Ascot och målet är helt klart Svenskt Derby. 

--  Yoker är en häst som är väldigt maniable, han är cool och klok. Han kommer att passa perfekt på Jägersro. Han är snabb utan att vara en sprinter och han är stark utan att stå 2400 meter på det sätt man måste göra här i Frankrike. Skulle Derbyt flyttas till Bro Park är det en stor nackdel. Vi kommer antagligen att starta honom på torsdag i Deauville på deras allvädersbana som jag tycker är likvärdig med Jägersro så här dags på året. Vi tränar annars varje dag på dirttrack-liknande underlag, berättar Pia Brandt.

Stamtavlan ser ni här och visar på en stam som är betydligt mer stark än snabb. Två syskon har dock varit mer snabba än starka.

undefined