Nyheter

Peter Jardby sitter på "nyckeln" i V4-inledningen

Publicerad
Peter Jardby sadlar ut sex hästar på Jägersros vårpremiär på onsdag, varav fem på V4-spelet som står i fokus den här dagen. Man kan lugnt påstå att den gode Jardbys hästar kommer spela huvudrollen i den inledande avdelningen.
Lucy_In_The_Sky_6889
Glatt gäng på väg till vinnarcirkeln - repris på onsdag? Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Vi på galopptips.se har rankat Peters hästar etta och två i loppet och likt oss verkar han ha bäst feeeling för oexponerade stoet Lucy In The Sky, men det låter även helt okej på likaledes oexponerade Claes.

Lucy In The Sky är en lättränad häst som jag tror kommer gå bra direkt. Hon jobbar väldigt fint inför detta och distansen är den optimala. Startspåret spelar ingen större roll och jag tror på bra vinstchans, säger Peter Jardby.

Och Claes då? Han är väl inte så tokig?

Claes mår bra, men är kanske inte helt hundra ännu. Jag har tagit hem honom från Jägersro och det har gjort honom gott. Det finns kapacitet i hästen och han är en outsider. Claes gick bra med sidoludd i sin senaste start och det blir samma utrustning igen, säger Peter Jardby.

Vad säger du om dina två hästar i V4-2? Vi inleder med rutinerade A Certain Romance.

A Certain Romance mår väldigt fint för dagen. Han tränar på strålande faktiskt. Viktläget och startspåret passar perfekt och jag tror han kan vara ganska långt framme, säger Peter Jardby.

I samma lopp har du Kazh In. Hur är läget på den fronten?

Kazh In är en häst under utveckling. Han kom igång sent i fjol, men blev sedan bara bättre och bättre. Jag tycker han står fint inne i loppet och vi har dessutom en bra jockey i form av Per-Anders Gråberg. Kazh In kan vinna det här loppet med minsta klaff, säger Peter Jardby.

Fyraårige Moojim (V4-4) har inte riktigt fått till det ännu. Kommentar?

Moojim hade en tuff tvåårssäsong i England och var lite sliten. Det har tagit tid att få till honom ordentligt och nu ser det faktiskt bra ut. Han är förbättrad och har droppat i handicap så det här känns rätt intressant, säger Peter Jardby.

Avslutningsvis har du ett spännande nyförvärv i form av treårige Zingaro Boy (V5-4). En trevligt härstammad häst med högt formtal. Hur är det med honom inför första starten för dig?

Zingaro Boy är en fin häst som gjort det okej i England, men jag tycker att han står lite väl högt i handicap. Han kostade, om jag minns rätt, kring 18000 pund. Det är en fin häst i kroppen och han tränar okej, men är inte på topp ännu - är inte helt blank i pälsen. Det finns fart, men jag tror att han behöver loppet, avslutar Peter Jardby.