Nyheter

Peter Jardby inför onsdagen

Publicerad
Peter Jardby har två hästar till start på onsdagen. Galopptips tror mycket på båda två så vi ringde upp tränaren och hörde vad han trodde om sina hästars chanser.
Freemanip_782
Det kan vara dags för Freemanip i den första avdelningen på V4 Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första avdelningen på V4 har du Freemanip (e. Manipulator) till start som har sjunkit lite i handicap på slutet.

-Freemanip har fått startspår tre och det är inte det bästa för honom. Han är väldigt beroende av loppet och går bäst utifrån. Nu har jag satt upp en lärling, som drar av en del kilo i lärlingslättnad. Formen är bra och han kan vinna på det aktuella formtalet 82, men han har svårt från högre. Skulle Freemanip fungera med lärlingen och få ett fritt lopp så ska han vara med där framme. 

I den andra avdelningen på V4 så startar du Kazh In (e. Eishin Dunkirk) som visat bra form på slutet och möter lite enklare motstånd nu.

-Kazh In har gjort det bra. Han har inte riktigt kommit in i loppen på slutet. Det är lite liknande problem som Freemanip har, att han vill ha fritt och jag hade gärna haft en box längre ut. Han uppträder väldigt grönt i loppen och Kazh In blir lätt lite okoncentrerad bland andra hästar. I början hade han en del problem med boxarna, men det har han lärt sig. Nu ska vi bara få honom att fungera med hästar omkring sig. Jag tror det finns en hel del utveckling i honom. Han står bra till i loppet och fungerar det så ska han ha chans, meddelar Peter Jardby.