Nyheter

Per-Ola Olsson om Bearfoot och Reinhold på Jägersros V4-omgång

Publicerad
Klagstorp-baserade amatörtränaren Per-Ola Olsson har två hästar på träningslistan och båda ska ses med bra segerchans då de startar under Jägersros lunchtävlingar i morgon onsdag.
– Det ser väldigt bra ut och jag har fin känsla för båda, kommenterar Per-Ola Olsson.
uocgvobrgzs4w9qc57p
Reinhold vid livets hittills enda seger - den här årstiden i fjol! Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

I den första avdelningen på V4-spelet plockar du ut kapabla stoet Bearfoot som onekligen står på tur för vinst. Hur är läget med henne inför den här starten?

Bearfoot blev det bara fel för senast - hon fick en rätt dålig resa med vida spår och dessutom var distansen i kortaste laget den dagen. Nu är det bättre förutsättningar och hon har verkligen skött sig väl i träningen inför detta. Hanna Nimåker som rider är duktig och kan använda sin lättnad på två kilo vilket är en fördel såklart. Bearfoot kan vinna det här loppet, säger Per-Ola Olsson.

Och vi har nästa ännu större tro på Reinhold i den andra V4-avdelningen. Håller du med?

Reinhold har haft en del problem med sin rygg, men nu har vi haft kiropraktor på honom och det har fallit väl ut. Det är en stor och snygg häst som jag tycker det finns utveckling i. Formen är där jag vill ha den, men samtidigt ska man veta att han kan bli “varm” i loppen. Distansen är en fördel om man jämför med senast och startspåret är perfekt. Reinhold trivs med ryttarinnan och jag är optimist, kommenterar Per-Ola Olsson.