Nyheter

Per-Anders Gråberg rider på Jebel Ali och Sharjah i helgen

Det är ett hektiskt schema för Per-Anders Gråberg de närmsta dagarna. På onsdagen red Per-Anders Gråberg vid Jägersros lunchtävlingar, på kvällen flög han vidare till Dubai där han har fem ritter under fredagen och lördagen. Han är sedan tillbaka i Sverige och rider på Bro Park på söndagen.
DSC_8535_1
Per-Anders Gråberg har fem ritter i Dubai Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

-Jag ska åka ner och rida för en tränare som heter Rashed Bouresly. Jag har fyra ritter under fredagen. Det är två  maidenlopp och två handicapper på Jebel Ali. Dagen efter så har jag en ritt i Sharjah. Jag känner inte till något om hästarna så vi får se hur det går, berättar Per-Anders Gråberg

Hur kommer det sig att du åker ner för att rida i Dubai de här dagarna?

-Tanken är att jag om allt fungerar som det ska åker ner till Dubai i mitten av november och stanna där tills den skandinaviska säsongen startar nästa år. Jag och en ung framgångsrik tjeckisk jockey David Liška  kommer att jobba hos Rashed Bouresly som har ca 70 hästar i träning. Det är till största delen fullblod och han äger alla hästarna själv. Träningsanläggningen som han har ligger åtta mil utanför Dubai. Rashed Bouresly ringde mig och undrade om jag kunde komma ner och rida några av stallets hästar redan de här två dagarna. 

På torsdagen när jag kommer ner ska jag besöka anläggningen och då får jag säkert höra mer om hur allt är tänkt att fungera, berättar P-A Gråberg som lovar att återkomma till Galopptips när han sett anläggningen och hört lite mer.

Gråberg berättar vidare att det är Gary Hind som satt honom i kontakt med Rashed Bouresly. Gary Hind har på sin meritlista bland annat varit champion jockey i Dubai och hade sina största framgångar i Europa under 90-talet.