Nyheter

Patrick Wahl "talar ut" inför Bro Parks storloppsdag på söndag.

Publicerad
Patrick Wahl har en hel "flock" med hästar till start på söndag och vi är ordentligt intresserade av åtminstone två av dessa. Är det rent av klartecken på Silent Night?
patrick_Wahl_K9GZxr
Patrick Wahl - vad sägs! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Patrick har sju hästar till start på V64-spelet som den här veckan är kryddad med extra och sköna jackpotmiljoner samt tre hästar i dagens första lopp. Vi börjar med hästarna på streckspelet.

I V64-2 sadlar du ut King Cole. Han är väl inte så tokig?

King Cole behövde verkligen loppet senast och är framsatt. Han gick med övervikt då som nu, men nu är den i vart fall hanterbar. Jag skulle vara nöjd med lite pengar, säger Patrick Wahl.

I Dianalöpning (V64-3) sadlar du ut tre formstarka hästar. Kommentar?

Blue Gem var grym senast och det känns som att hon utvecklas kraftigt för dagen. Hon skulle vara gynnad av en mer mjuk bana. Det är en fin typ som var bra senast och är i toppform. Det blir tufft att vinna, men bland de tre kan hon säkert vara, säger Patrick Wahl.

Silent Night är en speedig och lättplacerad häst som dock gärna kunnat få ett mer invändigt startspår. Hon är absolut toppform och distansen är optimal. Det känns som att min häst och Ascot Brass sticker ut en smula, men visst finns det flera hästar att respekt för. Silent Night är en tuff häst som kan vinna det här loppet. Jag har inget att klaga på säger Patrick Wahl.

Janice är lite “kort i rocken” den här gången och jagar en av de mindre slantarna, säger Patrick Wahl.

I Jockeyklubbens Jubileumslöpning (V64-4) har du en två hästar ut. Säg något om dessa?

Midnight Oil trivs mycket bra på gräset, men jag oroar mig något för att den kan vara för snabb för hans del? Det är en helt annan häst nu av träningen att döma - han är “där”! Jag plockar av blinkersen till den här starten - vill ha honom mer fri så att säga. Det är ett par bra emot, men helt borta ska han väl inte vara, funderar Patrick Wahl.

Garcia har hygglig form, men det här känns tufft och jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.

Och så dagens “huvudnummer”. Stockholms Stora Pris, Gr3, en massa prispengar, evig ära och en plats historieböckerna står på spel. Du sadlar ut Red Hot Chili. Säg något?

Red Hot Chili har gjort allt rätt i årets starter, han är sitt livs form och helt sund och fräsch i kroppen. Han fungerar på gräs - var om jag minns rätt bara fem längder slagen i det här loppet i fjol, men visst är han vassare på dirttrack. En sak till om fjolårets lopp. Red Hot Chili tappade en sko den dagen… Det är stenhårt i mål, men jag tror att min häst kan vara ganska långt framme, säger Patrick Wahl.

I dagens första lopp skickar du ut tre hästar. Hur ser du på uppgiften de ställs inför?

Magnolia var lite blek senast, hon kan mer än så. Hon är lite entaktad, men klarar även den här distansen och gräs är inget bekymmer. Jag hoppas på pengar i första hand, säger Patrick Wahl.

Rise n Shine svarade för en plusinsats som ganska kort slagen senast, hon är på rätt väg. Jag tror hon kan vinna det här loppet, säger Patrick Wahl.

Mayambo har ingen chans. Det är för kort distans helt enkelt, avslutar Patrick Wahl.