Nyheter

Patrick Wahl om stallets hästar på söndag

Patrick Wahl sadlar ut sju hästar (samt lika många i kval) på söndagens tävlingar på Bro Park och det låter ganska uppåt på en del av dessa.
– Jag vill dock varna en smula för att några av mina hästar har satt vinterpäls, kommentar Patrick.
Heart_of_Dreams_0916
Ännu en seger för Patrick Wahls Heart Of Dreams? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi börjar med V64-hästarna. I Bro Park Trial (V64-2) tar du ut Midnight Oil. Allt okej?

Midnight Oil är på väg uppåt i form, han mår fint som tusan. Distansen är en klar fördel för honom, men det är ett par bra emot. Det ser ut som en platschans, säger Patrick Wahl.

Double Rock i Silverhandicappen (V64-4) då?

Double Rock är i fint slag och han står ju hur långt som helst - ju längre ju bättre. Han är rätt kvick från början och lär få en fin position. Double Rock har dock väldigt svårt att vinna lopp, men högt uppe där bakom kan han vara, säger  Patrick Wahl.

I Sunday Special (V64-5) har du två ut. Vi tippar Roman King etta. Rätt eller fel?

Roman King mår onekligen fint för dagen. Gräset är en fördel för min häst och helst skulle jag ha en bana åt det mjukare hållet för honom. Jag är nöjd med startspåret och distansen är inget bekymmer. Jag tror på chans i ett öppet lopp, säger Patrick Wahl.

First Course har varit blek i de två senaste starterna, men nu är det gräs vilket är en fördel. Jag plockar av blinkersen och tror på en bättre placering, säger Patrick Wahl.

I dagens inledande lopp har du två till start. Vi tippar treåriga Heart Of Dreams etta, men har även ett gott öga till Fury The Bullet. Läget där?

Heart Of Dreams har gjort precis allt rätt hittills, men nu har hon tyvärr satt lite vinterpäls. Jag tycker dock att hon står bra till här och tror på chans trots det där med vinterpälsen, säger Ptrick Wahl.

Fury The Bullet har inte fått till det i årets starter, men kan bättre - senast tappade han en massa längder från start och är således ursäktad. Han har droppat i handicap och gynnas av den korta distansen. Jag är dock nöjd om han sköter sig i första hand och tjänar lite pengar, säger Patrick Wahl.

I det åttonde loppet debuterar du trevligt härstammade Lady Of Jazz. Vad tycker du om henne?

Lady Of Jazz är en stor och tung häst som blir riktigt bra på sikt - hon är av rätt sort. Hon kvalade trevligt, men jag tror inte hon slår en sån som Baby I´m Burnin i första starten i livet, kommentar Patrick Wahl.

Du har hela sju kvalhästar också. Någon vi ska hålla ett extra vakande öga på?

– Då säger jag tvåårige Out Front (kval-2) som jobbar mycket bra på morgnarna inför detta. Han har trevlig stamtavla (e. Swipe u. Sweet Fox Fever, reds. anm.). Det ser verkligen ut som en häst av rätt kaliber, avslutar Patrick Wahl.