Nyheter

Patrick Wahl om "söndagsflocken"...

Publicerad
Åtta starthästar ska sadlas ut av championtränare Patrick Wahl i morgon och som det ser ut på papperet kan det bli en eller ett par vinster. Nedan följer tränarens kommentarer.
g9l4i4vqnkmhrtfnz4m
Thunder Mack ska väl bara vinna det inledande loppet - eller? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tvååriga Thunder Mack (lopp 1) blir klar favorit. Vad säger du om det?

Thunder Mack var jag väldigt nöjd med senast och han har tagit loppet bra. Nu är det en lärling ombord, men det ska nog gå bra - jag hoppas att han hoppar iväg bra. Ned i distans är inget minus och jag tror på bra chans, säger Patrick Wahl.

Double Cash i V64-2 då?

Double Cash har varit borta en tid och kan behöva loppet. Viktläget är dock intressant och han kan nog vara på fina pengar med klaff, funderar Patrick Wahl.

Vi har bra känsla för Heart Of Dreams i V64-3. Håller du med?

Heart Of Dreams fick ett bra startspår och distansen ska bara vara ett plus. Allt är väl i träningen inför detta och visst hoppas jag på spets. Det är inte det värsta motståndet och för mig är Heart Of Dreams en vinnarkandidat, säger Patrick Wahl.

Tre till start i V64-5. Kommentar tack?

Mr Suarez är jag nöjd med för dagen, men underlaget är ett minus - allt hänger på att han få fäste. Blinkers på och jag hoppas på en bättre slant i första hand, säger Patrick Wahl.

King Cole har haft maximal otur i de senaste starterna, men kan som bekant massor med bättre klaff. Dirttrack är ett litet minus, men startspåret passar och distansen är ju mitt i prick. Det är ett tufft lopp så jag vill inte kalla King Cole för mer än en fidus, säger Patrick Wahl.

Shaken Not Stirred är en lite lynnig typ som missgynnas något av banunderlaget. Formen är dock som den ska och vi har en toppjockey i sadeln. En typisk outsider, säger Patrick Wahl.

Avslutningsvis. Två till start i det avslutande åttonde loppet. Vad säger du?

Cimmaron tror jag blir en riktigt bra gräshäst nästa år. Hon får på sig fasta blinkers för första gången och formen är det inget fel på. Jag hoppas på en bättre slant i första hand, säger Patrick Wahl.

Out Front tas ned i distans och det ser jag som en stor fördel. Formen är på topp och jag tycker att hon står på tur för seger, säger Patrick Wahl.