Nyheter

Patrick Wahl om söndagens starthästar

Publicerad
Vi ringde upp Patrick Wahl för att kolla formen inför söndagens tävlingar på Bro Park. Enligt oss kan det bli en eller två segrar till stallet - vad säger Patrick?
– På förhand ser det bra ut. Jag har en fin känsla, kommenterar Patrick.
fchkqjcgqkipgqshw7e
Lika stor glädje efter Auktionslöpningen? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi tar hästarna i tur och ordning. I tävlingsdagens inledande lopp plockar du ut en duo. Vad sägs?

Heart Of Dreams mår bra för dagen och droppat ett par kilo i viktskalan. Om hon går som hon gjorde i somras kan det mycket väl bli seger, säger Patrick Wahl.

Rosmarin mår helt okej och den här gången testar vi med fasta blinkers för första gången. Det blir dock svårt att vinna så jag skulle vara helnöjd med en mindre slant, säger Patrick Wahl.

I V64-1 tar du ut Midnight Oil - läget där?

Midnight Oil är fin i träningen inför detta, men distansen är i kortaste laget så jag skulle glädja mig åt lite pengar, säger Patrick Wahl.

Du har fem av 14 startande hästar i Auktionslöpningen (V64-3). Status på dessa?

Rubenstein känns allmänt uppåt för dagen och han fungerar utmärkt med jockeyn. Startspåret är perfekt och jag blir inte förvånad om han vinner det här, säger Patrick Wahl.

Mirach har gjort allt rätt så här långt i loppen och tränar på plusbetonat inför detta. Lite upp i distans är bara en fördel och hon är riktigt vass på speed. Jag är nöjd med Mirach och således stor optimist, säger Patrick Wahl.

Impact Of Bloom fick vida spår i debuten och höll med tanke på det storstilat. Distansen är en fördel, men än större fördel är att det nu är gräs under hovarna. Han är framsatt och mått bra av att få mer rutin. Det är en stark häst som borde fungera på en eventuellt mjuk bana. Impact Of Bloom är en av de som kan skrälla till och vinna det här loppet, säger Patrick Wahl.

Cimmaron gick bra i debuten och lär vara framsatt formmässigt till detta. Det kan vara så att hon behöver mer rutin dock. Jag tror på en fin insats och en bättre placering, säger Patrick Wahl.

Helmut är en snygg och kapabel häst som jobbar fantastiskt på dirttracken - det kan vara så att han är direkt missgynnad av gräset? Fart finnes och den här gången testar vi med fasta blinkers för första gången. Helmut kan vinna om han fungerar fullt ut på banan, säger Patrick Wahl.

Två till start i V64-avslutningen. Kommentar?

King Cole är riktigt på gång och jag tycker att han står billigt inne i loppet. Det kan bli seger från utmärkt startspår, säger Patrick Wahl.

Shaken Not Stirred blev det bara fel för senast - glöm loppet. Jag tycker at han står bra inne i loppet och den här distansen är nog mitt i prick. Han vinner lopp snart - kanske redan nu, avslutar Patrick Wahl.