Nyheter

Patrick Wahl om sina tolv starthästar på Bro Park

Publicerad
Det blir en hektisk dag "på kontoret" för tränare Patrick Wahl på Bro Park nu på onsdag. Inte mindre än tolv hästar ska förberedas och sadlas under tävlingsdagen där stora pengar står på spel. Bästa segerchansen?
– Det måste vara Miss Donalita i det avslutande loppet, kommenterar Wahl.
lu9gtotcrgxlv4eldfw
Mer uppklädd på onsdag? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi tar “onsdagsflocken” i tur och ordning. I dagens andra lopp (V4-2), Bro Park Trial, har du tre intressanta hästar till start. Vi börjar med Helmut. Säg något?

Helmut är allt bra med och han gynnas av att tas upp i distans. Underlaget har fungerat utmärkt tidigare och jag är nöjd med spåret. Spets? Ja kanske. En typisk storoutsider, säger Patrick Wahl.

Nästa i listan är Falkor. Kommentar tack?

Falkor var jag helnöjd med senast och han är fortsatt mycket bra författning. Distansen är ett plus och han hanterar underlaget, informerar Patrick Wahl.

Varför var Dust Devil blek senast?

Dust Devil blir jag inte klok på. Sist fungerade han inte alls, men jag vet att han kan långt bättre än så. Nu är det upp i distans och det känns som ett spännande test. Dirttrack är ett plus och han kan nog vara ganska högt uppe i resultatlistan, berättar Patrick Wahl.

Och vad säger du om Lady Of Jazz i Kapps Stora (V4-3)?

Lady Of Jazz har gjort allt rätt de senaste månaderna och äntligen har det släppt till för henne. Hon kan nog faktiskt några kilo till. Distansen är den rätta, men nu är det gräs och det måste hon ju visa sig fungera på. Lady Of Jazz trivs med ryttaren och ska ses med segerchans, säger Patrick Wahl.

I dagens sjätte lopp, V5-2, har vi ruskigt bra känsla för Sibling Bloom. Är vi rätt på det?

Sibling Bloom behövde verkligen loppet senast. Hon gjorde det mycket bra och ska vara rejält framsatt till den här starten. Gräset är ett klart plus för min häst och hon står billigt inne med vikten. Bra segerchans, kommenterar Patrick Wahl.

I lopp åtta, V5-4, har du fyra i startboxarna. En kommentar om dessa i tur och ordning?

Tequila Mack var fin när han vann senast - detta med krafter kvar och “going away”. Jag tycker att hästen är lite undervärderad och blir inte förvånad om han är långt framme, säger Patrick Wahl.

Impact Of Bloom har två lopp i kroppen och är på helt rätt väg. Gräs är ett plus, han fick ett bra startspår och den här gången testar vi med sidoludd för första gången. Impact Of Bloom har jobbat mycket bra inför detta så det här ska bli spännande, informerar Patrick Wahl.

Russell behöver längre distans och lär få svårt att hävda sig, berättar Patrick Wahl.

Mirach har Elione Chaves valt att rida och jag tror det är rätt. Jag har ingen förklaring till den bleka insatsen senast, men vet att hon kan oändligt mycket mer än så. Han tränar som han ska inför detta och jag måste vara lite optimist även om Madeleine Smiths Noosa Spring var riktigt vass senast, kommenterar Patrick Wahl.

I tvååringsloppet (lopp nio, V5-5) tror vi hårt på Miss Donalita. Gör du det också?

Miss Donalita svarade för en kanoninsats senast - det var bara en som var galet bra som vann. Min häst gick en kanontid och har kommit ur loppet på bra sätt. Gräs ska ju bara vara en fördel om man ser till stamtavlan. Hon är kvick från början, men det är inte nödvändigt med spets. Det här är min bästa segerchans för dagen, haussar Patrick Wahl.

Big Mack var helt okej i debuten, men är mer stark än speedig. Jag tror på en gedigen insats, men inte vinst. Gräs ska pass bra, baisser Patrick Wahl.

April Song behöver loppet och rutin, men jag kan lova att det blir en fin häst på sikt. Jag ligger lågt den här gången, avslutar Patrick Wahl.