Nyheter

Patrick Wahl om sina hästar på Bro Park nu på onsdag

Publicerad
Championtränare Patrick Wahl har haft en "ljummen start" på årets säsong, men på onsdag, när det vankas trevliga tävlingar på huvudstadsbanan Bro Park finns det rätt god chans att rätta till siffrorna...
– Garcia är min bästa chans under dagen, informerar Patrick Wahl.
patrick_Wah
Vi har sett bilden förut, men visst är den bra?! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi har bäst tro på Made By Mack av dina fyra till start i den första V4-avdelningen - rätt eller fel?

Made By Mack känns som den häst av mina som är längst kommen i nuläget. Der var för kort distans senast. Han ska ha längre och det är det nu. Han är en en av de som kan vinna det här loppet, säger Patrick Wahl.

Janice är en rätt liten typ?

Janice är inte så tokig - sin storlek till trots. Här tar vi dock vad som bjuds, informerar Patrick Wahl.

First Course var väl okej senast även om vi hade större tro på henne. Nu har hon lopp i kroppen. Kommentar?

First Course var ute på för kort distans senast - glöm loppet. Hon kunde inte "axa" när tåget gick. Formen är som den ska och min häst är en outsider, kommenterar Wahl.

Rise n Shine aviserar årsdebut. Hur är läget på den fronten?

Rise n Shine är nog bättre på gräs, men vi måste ju dra igång säsongen någonstans. Vi har en duktig jockey i sadeln, men jag vill se min häst prestera innan jag tar till överord, säger Patrick Wahl.

Jamaica gör spännande årsdebut i V4-4. Vi minns comebacken i fjol. Läget med henne?

Jamaica är missgynnad av dirttrack, bättre på gräs helt enkelt. Hon mår bra och är väl förberedd samt har ju droppat i handicap. Visst kan hon vinna loppet, men jag är orolig för underlaget, säger Patrick Wahl.

Du har fem hästar i lopp 5, en treårsmaiden över 1400 meter. Vi tror mest på Nashville West. Håller du med?

– Ni kan sluta tro på Nashville West för han kommer att strykas, informerar Patrick Wahl.

Jaha, det förändrar ju saken “en smula”… Övriga då?

Garcia är min bästa chans på hela dagen. Han avslutade okej i sin comeback och nu är det klart bättre distans. Med loppet i kroppen tror jag att han är framsatt och nu sätter jag dessutom på sidoludd för första gången. Som sagt. Det här är min bästa chans, på hela tävlingsdagen faktiskt, haussar Patrick Wahl.

Du har talat dig varm om Magnolia, men hon har inte riktigt levererat?

Magnolia är en riktigt fin häst - hon tränar mycket, mycket bra, men har hittills bara svikit i lopp. Jag tror att Magnolia är klart bättre på gräs så vi tar det här mest som ett test inför framtiden, baissar Patrick Wahl.

Du debuterar Anguilla som är en helbror med Jamaica. Dagsstatus?

Anguilla är en fin, men grön typ som inte är på topp ännu. Jag gillar dock verkligen den här hästen som kvalade mycket bra, men sedan fick en del problem. Jag sätter på sidoludd och hoppas hon agerar mer stabilt i sin debut än vad hon gör i träning. Fart finns definitivt, men jag väljer att ligga lite lågt, avslutar Patrick Wahl.