Nyheter

Patrick Wahl om sina hästar på Bro Park i morgon

Publicerad
Patrick Wahl tar ut fem spännande hästar varav två stycken tvååringar på onsdagens lunchtävlingar på Bro Park. Vi tog ett surr med Patrick för att reda ut begreppen...
patrick_Wahl_T2UEyF
Ja - vi har sett den här bilden förut...! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi inleder med Double Rock (V4-4), eller “Laban” som han kallas. Dagsstatus?

Double Rock mår väldigt bra för dagen, men han har ju lite svårt att vinna lopp. Dirttrack är ett litet minus och distansen är i kortaste laget. Startspåret är perfekt och min häst ska ses som en outsider, kommenterar Patrick Wahl.

Tvååringspremiär i lopp sex, tillika V5-3. Två till start - säg något?

Helmut är av rätt sort - en häst jag verkligen gillar. Jag var nöjd med honom i kvalet och han är framsatt till den här starten. På sikt ska han ha längre distans, men vi måste ju börja någonstans. Helmut är en av de som kan vinna det här loppet, säger Patrick Wahl.

Rubenstein uppträder som en riktig Eishin Dunkirk-avkomma - ett riktigt proffs. Jag gillar honom och han uppträdde fint i kvalet. En outsider, säger Patrick Wahl.

I maidenlöpningen över 1600 meter (lopp 7, V5-4) tar du ut två hästar. Kommentar?

Nashville West fick ett bra startspår och distansen är den rätta. Formen är som den ska och dirttrack ska inte vara någon nackdel. Han är inte helt att lita på, men om han gör det - ska det vara sund platschans, säger Patrick Wahl.

Lighthouse är en fin typ som kvalade ganska bra. Distansen är dock i kortaste laget och jag vill se honom i “allvarets stund” så att säga innan jag sticker ut hakan, avslutar Patrick Wahl.