Nyheter

Patrick Wahl om sina chanser

Publicerad
Championtränaren Patrick Wahl har startat upp säsongen stabilt och luftar en kvintett på söndag. Mest nyfikna är vi på det mycket fina stoet American Lily som går en ljus framtid till mötes.
rwzpvhxlwgxwfyttv7r
American Lily och Jacob Johansen på väg mot en överlägsen seger den 19 november på hemmabanan. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Stall Wahl vann championatet på Bro Park även 2023 och det ser ljust i stallet även 2024. På söndag startar en kvintett. 

1 Hilo (V64-1) är en ganska jämn och fin häst, men det ser tufft här, inleder Patrick Wahl. 

3 American Lily (V64-1) verkar bara bra för dagen och hon jobbar som en demon. Hon har utvecklats något enormt under vintern. Jag tror att hon går på bägge underlagen, men är förmodligen bättre på DT. Hon står med i Derby-och Oaksserien och Norska Derbyt samt är anmäld i Bloomers' Vase (L). Jag tror att hon är så pass bra. Vi vet inte ännu var hon går ut – Voterlöpning kan ju vara ett alternativ också. Hon har en bra chans.

1 Thunder Mack (V64-2) hade en bra dag senast och visar han de takterna med ett bra viktläge så kan han skrälla, men jag tror det blir tuffare mot det här motståndet. Det mest överraskande var att han gick bakifrån senast - han kommer med något nytt hela tiden och är svår att räkna på. 

Två hästar startar inom V4-spelet

Stallet sadlar ut två riktiga outsiders inom V4-spelet. Miss Donalita skulle, från ett bättre läge, varit högre upp i rankingen hos oss, men tränaren ligger lågt. Man kan dock aldrig räkna bort en häst från championstallet. 

2 Pineapple (V64-3/V4-1) tränar hyfsat, men har inte visat det i lopp ännu. Hon blev bara trött senast och löpte omoget. Jag sätter på sidoludd nu och förväntar mig en bättre prestation. 

1 Miss Donalita (V64-6/V4-4/LD-2) har gått som bäst invändigt och med låg vikt. Hon fungerar på underlaget. Jag måste ligga lågt på grund av spåret, avslutar Patrick Wahl.