Nyheter

Patrick Wahl om Red Hot Chili inför starten i Pramms

Patrick Wahls härlige fux Red Hot Chili känns kanske inte "stekhet" inför Pramms, men sjuåringen formligen älskar Jägersro och om Duca di Como underpresterar en del kan skrällen ligga på lut.
– Min häst är i alla fall där han ska vara inför detta - de andra kan jag ju inte påverka...
Red_Hot_Chili_1313_1_QAGrVTr
Stekhet Red Hot Chili? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Red Hot Chili (V64-5) hade en helt okej sejour i Dubai i vintras och såg sedan rent grym ut i preploppet inför detta - visserligen långt slagen av Duca di Como, men med full spänst över mållinjen som tvåa.

Vad säger du om hästen, allt väl?

Red Hot Chili mår ruskigt bra, mIn häst är i alla fall där han ska vara inför detta - de andra kan jag ju inte påverka... Det är klart att min häst avslutade storstilat senast, men det känns som en bra vit upp till Duca. Jag är nöjd med startspåret och Red Hot Chili går ju alltid mycket bra på Jägersro. Jag är nöjd om han är bland de tre bakom favoriten, säger Patrick Wahl.

Du tar chansen med treårige First Course i V64-avslutningen, tillika Sunday Special med förhöjd prissumma. Allt bra?

First Course är en väldigt kapabel häst, men han presterar tyvärr ojämnt - det är mycket humör i honom. Nu är det första resan för honom och det vet man ju inte vad det betyder? Som sagt - hästen kan mer än sitt tal som jag ser på det och visst vill jag tro att han kan vinna loppet. Då måste han dock själv vara sugen, avslutar Patrick Wahl.