Nyheter

Patrick Wahl om "onsdagsflocken"

Publicerad
Patrick Wahl kommer att stryka två av sina starthästar i morgon onsdag, men det betyder inget "lugnare program" för Bro Park-tränaren - sju stycken kvarstår och vi har kollat statusen.
Heart_of_Dreams_091
Kan Heart Of Dreams utmana vårt singelstreck? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I V4-avslutningen plockar du ut två hästar efter det att First Course kommer att strykas. Hu ser du på möjligheterna?

Janice är okej i ordning, passar på gräset och fick ett perfekt startspår. Det är dock hårt emot så jag skulle vara nöjd med en mindre slant, säger Patrick Wahl.

Heart Of Dreams är riktigt rejäl häst - hon har gjort allt rätt så här långt. Hon förlorade som storfavorit senast, men förklaringen till detta var att hon tappade en sko i loppet - väldigt imponerande att hon då ändå kunde vara kort slagen trea. Distansen bör vara en fördel och jag tror på väldigt fin segerchans, säger Patrick Wahl.

Vi tar oss vidare till lopp fem där du har tre till start sedan fine Helmut tvvingats strykas. Läget med dessa?

Our Front kvalade okej och jag är säker på att det här blir en väldigt bra häst på sikt. Hon är stor och riktigt rejäl, men kanske inte redo för stordåd direkt i debuten? Hon är nog bäst av mina faktiskt, säger Patrick Wahl.

Tequila Mack är en rapp typ som kvalade bra - en typiskt tidig tvååring. Han är fin och passar på gräset, säger Patrick Wahl.

Rubenstein var väl helt okej i debuten - det är en typisk Eishin Dunkirk-avkomma. Han är dock inne i en växtperiod och känns lite svårbedömd. Klass finnes dock, säger Patrick Wahl.

I maidenlöpningen över lång distans, lopp sex, har du två till start. Vad tycks?

Lighthouse löpte grönt i debuten, men är framsatt till detta. Distansen ser jag bara som en fördel och det är lite outsiderchans, säger Patrick Wahl.

Black Pepper har bra stamtavla, men har inte visat något speciellt i träningen inför debuten. Jag gillar dock honom och blir inte förvånad om han vinner. En typisk fidus som jag ser på det, avslutar Patrick Wahl.