Nyheter

Patrick Wahl om hästarna i Göteborg

Publicerad
Patrick Wahl har åtta hästar till start i Göteborg i morgon varav fem stycken på V64-spelet som den här dagen är kryddad med sköna jackpot-pengar. Vi tog ett snack med tränaren inför morgondagen.
– Han trivs verkligen i Göteborg och är väl handicappad, säger Patrick Wahl om vårt drag i Sunday Special-loppet.
Roman_King_566
Lika glada miner i vinnarcirkeln på söndag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

På förhand känns Patrick Wahls hästar inte speciellt heta, men vi gillar verkligen Roman King i V64-6, som har en fin uppgift på papperet - detta med lopp i kroppen och på favoritunderlaget gräs.

Vi tar det från början. I första loppet för dagen, utanför streckspelen, har du tre individer till start. Hur ser du på loppet?

Garcia är en entaktad typ som gynnas av gräset. Nu sätter jag på blinkers för första gången och startspåret är bra. Distansen är kanske i kortaste laget, men min häst kan i vart fall ett par kilo än vad den hittills visat. En outsider, säger Patrick Wahl.

Blue Gem känns mycket bra i träningen inför detta och även om det är årsdebut känns det som att hon är redo för vinst. Gräs är en fördel och jag tror att hon passar i Göteborg. Startspåret är perfekt och jag tror på segerchans, säger Patrick Wahl.

Nashville West tror jag är gynnad av gräset, men han behöver loppet och är inget för spelarna i årsdebuten, kommenterar Patrick Wahl.

Och nu tar vi dina hästar på V64-spelet - hur verkar det? Vi börjar med lilla Janice i V64-2?

Janice är en entaktad typ som inte är gynnad av distansen - däremot är gräset ett plus. Från spåret får hon en fin resa, men det är inget för spelarna den här gången, informerar Patrick Wahl.

Double Rock (V64-5) då. Han har lopp i kroppen?

Double Rock tränar på okej utan att glänsa - han är definitivt gynnad av distansen den här gången och lär vara framsatt med årsdebuten i kroppen. Gräs är också en fördel och skulle loppet bli överpacat vore det ett plus. Double Rock är en outsider, säger Patrick Wahl.

I Sunday Special-loppet (V64-6) har du två till start. Vad sägs?

Fury The Bullit gör årsdebut. Det fins fart, men han känns inte het i det här getingboet även om startspåret är perfekt, säger Patrick Wahl.

Roman King trivs verkligen i Göteborg och är väl handcappad. Hästen tränar plusbetonad inför detta, men det är mycket humör i henne - det finns kapacitet, men det är inte alltid han visar det. Om det fungerar för min häst är det vinstchans, avslutar Patrick Wahl.