Nyheter

Patrick Wahl - nyckeltränare på V5-spelet på Bro Park

Publicerad
Patrick Wahl har tre hästar till start under onsdagens tävlingar på Bro Park. Mest intresse inför huvudsäsongen tilldrar sig naturligtvis treårige Midnight Oil som kan vara med och kriga i en del av årgångsloppen under 2020.
Patrick_Wah
Patrick Wahl om onsdagens hästar på Bro Park Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Midnight Oil (V5-2) skämde absolut inte bort sig i två Dubai-starter i vintras - fick tråkiga resor och lade på lite väl mycket i loppet. Hur är läget med honom inför det här loppet?

Midnight Oil mår bra, men är lite tunt jobbad efter Dubai och inte speciellt hårt vässad inför det här loppet. Distansen passar perfekt och motståndet är inte det värsta - dock är Midnight Oil fortfarande lite grön, han lär sig fortfarande. Om han visar det han kan lär han vinna, men jag vill som sagt varna för att han inte är toppad, säger Patrick Wahl.

Double Cash (V5-3) fick en drömresa  senast och såg helt klar ut in på upploppet, men kom inte förbi Visiteur Du Pom som gått i front. Hur ser du på den här uppgiften?

Double Cash gjorde det bra senast, han gjorde vad han kunde och stannade inte. Det är en stabil och rejäl häst som jag tycker står bra inne i det här loppet. Det viktigaste är att han inte tappar från start utan hoppar ut lika bra som senast. Distansen är helt okej och lärlingen med fyra kilos viktlättnad känns lovande. Bra chans, säger Patrick Wahl.

Treårige Garcia (V5-4) har inte vunnit på fem försök, men möter enklare hästar den här gången. Optimist?

Garcia gör årsdebut och är inte toppad för detta. Han är även mer en gräshäst i mitt tycke. Loppet är dock inte det tuffaste jag sett så vi gör ett försök, berättar Patrick Wahl.