Nyheter

Patrick Wahl berättar om sina planer för Dubai

Publicerad
Bro Park-baserade Patrick Wahl skickar ned tre hästar till värmen i Dubai nu på fredag och tränaren låter försiktigt optimistisk.
– Jag tycker samtliga tre är väl värda att testa nere på Meydan, kommenterar Patrick Wahl.
Red_Hot_Chili_1313_kopi
Kryddigt fullblod tar flyget söderöver Foto: Svensk Galopp / Stefan Olsson

Patrick Wahl hade två hästar i Dubai under säsongen 2016/2017 där svenskfödde Pistol svarade för en gedigen insats bakom topphästen North America i sin enda start på megaanläggningen Meydan. I år tar den franskbördige tränaren med sig tre stycken fullblod - varav två stycken tvååringar.

Vi börjar med rutinerade Red Hot Chili. Hur står det till på den fronten?

– Det ser bra ut. Han känns fräsch och fin, kommenterar Wahl.

Och hur ser du på matchningen rent initialt?

– Red Hot Chili är jämn och säker och jag tror att han kommer passa perfekt på dirttracken där nere. Loppen tenderar att bli hårt ridna från början och min häst är vass på speed. Han är säker på sitt tal och det finns ett lopp till honom redan första dagen över 1600 meter - vi börjar där, avslöjar Patrick Wahl.

Tvååriga Night Of Thunder-dottern Silent Night har haft en kanonsäsong, men svek något i vårt tycke senast. Hur är det med henne?

– Hon har  återhämtat sig, laddat om och ser fräsch och fin ut i träningen. Här siktar vi på 1000 Guineas Trial den första dagen och sedan tar vi det därifrån, fortsätter Wahl.

Avslutningsvis tar du ned tvåårige Midnight Oil. Läget?

– Han har svarat för gedigna insatser och är väl värd chansen. Hästen är under utveckling och här blir det 2000 Guineas Trial veckan efter. Det blir tufft såklart, men nu kör vi bara på.

Vem kommer vara därnere och ta hand om "pållarna"?

Frida Lööv åker ned och tar hand om ruljansen och Carlos Lopez kommer hjälpa till med ridningen, avslutar en förväntansfull Patrick Wahl.