Nyheter

Patrick om Silent Night på Meydan

Publicerad
Samtliga nio hästar på anmälningslistan till Gr2-loppet Cape Verdi på Meydan i morgon eftermiddag svensk tid startanmäldes och det här blir ingen enkel uppgift för Patrick Wahls Silent Night att hantera. Men. Det låter uppåt!
– Jag kan inte skylla på någonting, Silent Night är där hon ska vara, kommenterar Patrick Wahl.
dionv52lq9tscldf9gq
Silent Night på Meydan Foto: Cedric Lane. Svensk Galopp

Det mäktiga Godolphin-stallet har fem av nio hästar i startfältet och det vore faktiskt konstigt om inte någon av dessa hemför den här fina löpningen över 1600 meter på Meydans gräsbana. Historien talar nämligen sitt tydliga språk. Gr2-loppet Cape Verdi har nämligen vunnits av hästar i de blå kungliga färgerna vid hela åtta tillfällen de senaste tio åren.

Silent Night hade en fantastisk säsong här nere i fjol och “skördade” sedan friskt i storloppen på våra breddgrader senare under säsongen. Helt uppenbart är att den svenskfödda dottern efter Night Of Thunder älskar klimatet och träningsanläggningen i Dubai.

Nu är det så dags för årsdebut. Berätta om Silent Night. Hur mår hon? Träningen? Förhoppningarna?

– Normalt sett finns det ju alltid saker att klaga på, men nu måste jag säga att det inte går. Silent Night har jobbat utmärkt och formligen älskar ju att vara här nere i värmen - det märkt rent kroppsligt, men även mentalt. Hon är helt enkelt där hon ska vara, berättar Patrick Wahl.

Startfältet känns stenhårt, men om vi räknat rätt ska hon kunna vara någonstans fyra till sexa. Håller du med?

– Klart att jag är realist. Min häst är lägst värderad i startfältet och det är en massa kilon upp till de bästa, men samtidigt vet jag att Silent Night alltid gör sitt i loppen. Förutsättningarna passar henne perfekt vad beträffar underlag och distans - och hon jobbade väldigt fint med Pias (Brandt, Quiet Times, reds.anm.) häst i måndags. Jag hoppas och tror på en mycket bra insats, men hur långt det räcker är svårt att säga, avslutar Patrick Wahl.

Cape Verdi har en samlad prissumma på 163 000 USD med 97 800 USD till vinnaren, rids på gräsbanan genom en sväng och över distansen 1600 meter. Loppet har Gr2-status.

ATG arrangerar spel på sedvanliga spelformer i en gemensam nordisk pool - inklusive V4 och vi på galopptips.se kommer givetvis att leverera stekheta tips till samtliga lopp. Första start är 15.30 svensk tid.