Nyheter

Patrick om Silent Night och övriga starthästar på SM-dagen

Publicerad
Storloppsdag, topphästar och extra jackpotpengar att spela om - vad mer kan man egentligen begära? Tränare Patrick Wahl har som vanligt massor av starthästar på SM-dagen, men mest intresse tilldrar sig naturligtvis Silent Night som gör första starten sedan Dubai-äventyret i SM för sprinters.
– Hon mår verkligen bra, kommenterar Patrick.
o0zt2vthhlr0mors3h9
Silent Night - vår vinnare i SM för sprinters Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Nå Patrick. Hur ser du på söndagens uppgift för Silent Night (V64-1)?

Silent Night ser fin ut i kroppen, tränar plusbetonat och brukar gå bra efter vila. Jag tycker dock att det viktiga är att hon sköter sig och får loppet i kroppen inför Lanwades på Stockholm Cup-dagen. Hon mår verkligen bra och att det är 1400 meter i comebacken ser jag bara som positivt då hon kan vara lite het första gången ut. Som det ser ut i nuläget blir det en bana åt det mjukare hållet och Silent Night är som bäst på hårt och snabbt underlag. Det här ska bli spännande, men det kan gå lite hur som helst, informerar Patrick Wahl.

Du har tre till start i SM för tvååringar (V64-2). Vad säger du?

Smooth Operator är en halvsyster till Silent Night som jag gillar. Hon var fin i debuten och ska rimligtvis vara lite förbättrad till den här starten. Gick bra med Carlos Lopez då och han får rida igen. Startspåret är bra, men jag har stor respekt för Crocodile Rock bland andra. Jag är nöjd med en placering bland de tre, fyra främsta, berättar Patrick Wahl.

Uppuppandaway måste rycka upp sig en del, men som det ser ut i träningen inför detta tror jag att hon kommer göra det också. Mjuk bana ska inte vara något minus då hon mest är entaktad. Jag hoppas på pengar, säger Patrick Wahl.

Credit Card kan bättre än hittills visat och den här gången testar jag med lite ny utrustning - huva och tungband då hon inte andats ordentligt. Jag tror att hon kommer vara före Smooth Operator i mål, men hur långt det räcker är svårt att bedöma, konstaterar Patrick Wahl.

En kommentar om Clapper i V64-3 Sunday Special tack?

Clapper är inte missgynnad av gräset och den här gången åker sidoludden på igen. Han behöver dock loppet och startspåret blev inget vidare. Jag ligger lågt, baissar Patrick Wahl.

Är Miss Donalita en vinnare av årets upplaga av Amacitalöpning (V64-4)?

Miss Donalita har gjort allt rätt och utvecklas hela tiden. Hon är nog bara gynnad av gräs och träningen sköter hon helt utan anmärkning. Jag har den största respekt för Mystery Night och Crack The Sky, men helt avsågad är inte min häst, proklamerar Patrick Wahl.

Fyra till start i nyinstiftade loppet Jockeyklubbens Grand Prix (V64-5). Kommentar om dessa tack?

Falkor är gynnad av gräs, klarar mjukt underlag och är ute över passande distans. Elione Chaves har valt att rida honom. Tränar på fint, men det har varit en lång säsong så jag vill inte sticka ut hakan, säger Patrick Wahl.

Mirach nöter på fint och nu åker de fasta blinkersen på igen. Distansen är den rätta och en mjuk bana ser jag bara som ett plus. Han försöker alltid och kan nog vara bland de fyra fem främsta, berättar Patrick Wahl.

Impact Of Bloom är inte så tokig och han kan mer än hittills visat - är bara gynnad av lite mjukare bana. Han trivs på distansen och håller alltid sin fart, informerar Patrick Wahl.

Helmut är den som ser fräschast ut av mina fyra i racet. Han är lite upp och ned i sina prestationer, men nu tror jag på en plusinsats. Distansen passar och gräs är inget bekymmer. Det blir fasta blinkers den här gången och jag är nöjd med jockeybokningen. Ett typiskt rysarbud, säger Patrick Wahl.

Vad har du att berätta om Thunder Mack i det åttonde loppet - 7 Furlong Challenge?

Thunder Mack blev “dödad” senast - bara glöm det loppet. Han är god form och trivs på distansen, passar dessutom perfekt med Per-Anders Gråberg i sadeln. Det är ett tufft lopp så jag är nöjd om min häst är tvåa, trea. Kan dock vinna, informerar Patrick Wahl.

I dagens nionde lopp, en maidenlöpning för tvååringar, plockar du ut Big Mack som har rutin. Säg något?

Big Mack är en häst jag verkligen gillar. Han utvecklas hela tiden, men ska ha lite längre distans på sikt. Big Mack kan vinna det här loppet även om det verkar finnas ett par motståndare av god klass, avslutar Patrick Wahl.