Nyheter

Pamills Lipse vann i Belgien

Publicerad
Maria Hagman-Eriksson åkte till Mons i Belgien för att starta tre hästar. Resultatet blev en vinst, en tredjeplats och en fjärdeplats. Förstapriset i European Harc Championship som vanns av hennes Pamills Lipse var 10 000 euro. Galopptips ringde upp tränaren för att höra lite om hästarnas prestationer.
Pamills_Lipse_920
Maria Hagman-Erikssons Pamills Lipse vann i Belgien på söndagen Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Maria Hagman-Eriksson startade sju av de åtta hästarna hon har på träningslistan under söndagen. Hon hade fyra hästar till start på Bro Park och åkte själv till Belgien och Hippodrome De Mons-Ghlin med tre hästar . Det var Pamills Lipse som startade i European Harc Championship över 2100 meter. Med på resan var också Afja'an och Ayman som startade i Wathba stallions Closing Race över 1500 meter.

Det nu nioåriga stoet Pamills Lipse (e. Top Flyte) som vunnit European Harc Championship två gånger tidigare 2016 och 2017 lyckades med det unika att vinna loppet igen för tredje gången, i sadeln den här gången satt Zoé Pfeil en fransk ryttarinna. 

-Pamills Lipse vann med flera längder och det såg ut att finnas en hel del kvar i henne. Hon verkade inte speciellt tagen efter loppet, konstaterade en glad Maria Hagman-Eriksson efter loppet.

Vad säger du om Ayman (e. General)och Afja'ans (e. Amer) prestationer som trea och fyra i sitt lopp?

- De båda gjorde det godkänt. De vill helst ha längre och var ute på för kort distans den här gången. Afja'an gick ok som fyra medan Ayman var kort slagen från andraplatsen som trea och han fick tyvärr ett rejält stopp på vägen. Jag är nöjd med dagen. Det var en rolig tävlingsdag för det var hästar från många länder till start idag bland annat Belgien, Holland, Tyskland, England, Spanien och även Bulgarien, avslutar Maria Hagman-Eriksson