Nyheter

Än mer auktionssatsningar, även i Doncaster

Publicerad
Filip Zwicky ropade in två intressanta prospekt för 360 North Horse Racing och tränare Nina Lensviks räkning på Doncaster. Flera skandinaviska köpare investerar hårt i nya intressanta köp på auktioner runt om i Europa och det bådar gott inför auktionerna i Sverige och Danmark.
IMG_874
Stoet efter No Nay Never som köptes för 60 000 pund Foto: Filip Zwicky Agency

--  Goffs UK Premier Sale har som tradition att producera massor av 2-årsvinnare, och 360 North Horse Racings två köp har både härstamning- och exteriörmässigt precis den profilen, berättar Filip Zwicky för Galopptips.

Den första som Filip Zwicky ropade in var ett sto efter hete hingsten No Nay Never. Att man fick den för endast 60 000 pund känns billigt då en betäckning med hingsten No Nay Never idag kostar 100 000 euro vilket Galopptips tidigare rapporterat om. En treårig halvbror startade på Ebor-meetinget i York och blev tvåa vilket man kan läsa om här: Moss Gill

Det här är den tredje avkomman efter hingsten No Nay Never som kommer i svensk träning. De övriga två är Irish Prosecutor som Francisco Castro tränar och Never Think Twice som Lars Kelp tränar.

Det andra köpet var en hingst efter australienska  Brazen Beau och köptes för 42 000 pund. Brazen Beau är en relativt oprövad hingst. Han har ett antal avkommor i England och den högst handikappade avkomman i England just nu är Dubai Station som varit trea i Darley Prix de Cabourg (Gr.3) i Deauville. I Sverige så finns det just nu bara en avkomma efter hingsten Brazen Beau. Den heter More Caviar och är i träning hos Lars Kelp.

-Vi hade ett par ämnen på vår önskelista den första dagen och fick den häst vi helst av allt ville ha i stoet efter No Nay Never. Den andra dagen var hingsten efter Grupp-1-vinnaren Brazen Beau från Australien den enda som vi var intresserade av. Det är bara att tacka 360 North Horse Racing för deras fortsatta lust att investera och jag är säker på att det är två hästar som vi får se tidigt på 2-årssäsongen 2020, avslutar en mycket nöjd Filip Zwicky