Nyheter

Oslo Cup står för dörren - vi kollar in favoriterna

Det är en riktig festkväll på Övrevoll denna lördag och klockan 20.10 rider man av Oslo Cup (Gr.3) över 2400 meter gräs. Niels Petersen har med hela fyra hästar i fältet och Wido Neuroth har tre av de totalt 11 hästarna.
Pas_De_Secret_6368
Jan-Erik Neuroth segrar med Pas de Secrets i våras på Jägers, nu är det Oslo Cup (Gr.3) som gäller Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Med 350 000 norska kronor till segraren lär man inte glömt att träna till den här starten. Galopptips tog sig ett snack med Niels Petersen och Jan-Erik Neuroth inför racet.

-Jag är egentligen inte orolig för 2 Square de Luynes avsaknad av lopp i kroppen. Jag tror att banan blir god till lätt och det spelar ingen roll för honom. Han trivs på Övrevoll och gick på en lätt bana i Guineas. Visst är det ett bra motstånd och en tuff årsdebut, men som jag ser det har en en god chans på sin höga kapacitet. 6 Cockney Cracker jobbar väldigt fint inför den här starten. Han ligger några kilo efter de bästa här och måste höja sig lite för att vara med dom i mål. Formen är som sagt god och vi måste pröva. Det gäller förresten även 3 Trouble Of Course som jag var väldigt nöjd med i genrepet inför detta. Då var det en handikap, nu är det likavikt och han går upp i klass. Jag tror han får en fin peng med sig hem och kanske till och med kan överraska, det är en kapabel häst. Vad gäller 10 Our Last Summer så blev det helt fel sist på Bro Park. Det är som det är och jag tror att formen är där nu. Han trivs på Övrevoll och måste ha en god segerchans, berättar Niels Petersen.

Jan-Erik Neuroth sitter på pappa Widos 5 Pas de Secrets och har idel lovord om hästen. - På en tung bana är jag säker på att Pas de Secrets är bäst i Skandinavien. Tyvärr får han aldrig det, men när jag gått gräsgallops på tungt så rör han sig helt underbart. Nu är jag rädd för att det blir en lätt bana och då är han missgynnad. Han är väldigt speciell att rida och har en helt egen vilja. Det gäller att få honom att lägga sig ned och galoppera, gör han det har han alltid en bra chans. 1 Bokan har bra form och gör alltid sitt bästa. Han går i ett jämnt tempo hela vägen, men saknar den speed som några av de bästa här i racet har. En snabb bana är en nackdel, men jag tycker att han ska ha en trippelchans på formen. 9 Baltic Eagle går upp i klass här. Han tränar mycket bra och har en klar fördel av en lättare bana. Det ska bli spännande att se honom mot det här motståndet, säger Jan-Erik Neuroth.