Nyheter

Oscar Berneklint om stallets tre starthästar på Jägersro i morgon

Publicerad
Vi på galopptips.se tippar både Martin och Zoo Fun etta i respektive V4-avdelning så därför var det givet att kolla upp dagsformen lite extra noga med Susanne Berneklints assisterande tränare Oscar.
Martin_409
Återbesök i vinnarcirkeln för Martin? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Femårige Martin (V4-3) har gått bra hela året, men ännu inte fått vinna lopp. Dags nu?

Martin börjar se riktigt fin ut i kroppen och med tanke på att han bara gjort 14 starter fortsätter han att utvecklas. Startspåret är perfekt och den här gången testar vi med sidoludd för första gången. Carlos Lopez upp i sadeln igen och det är klart att vi tror på chans, säger Oscar Berneklint.

I den avslutande V4-avdelningen har ni två till start. Läget med dessa?

Sou Gan ser fin ut i träningen inför detta. Han har droppat tre kilo efter årets starter och står ganska fint inne i loppet. Från ett bra startspår tror jag att det är en fin chans på en bättre peng, säger Oscar Berneklint.

Zoo Fun har varit lite svår att få “fit” i år, men nu ser det bättre ut. Lopez rider för första gången i år och det känns bra. Vi är nöjda med hästen som gjorde det väldigt bra bakom I Kirk senast på en topptid. Det här är rätt distans och vi tror på lite chans, avslutar Oscar Berneklint.