Nyheter

Onsdagsmys med Patrick?

Publicerad
Trevliga tävlingar på Bro Park den här onsdagen och hemmatränare Patrick Wahl har som vanligt "laddat" ordentligt". Nio individer ska sadlas ut till lopp och mest intresse tilldrar sig det härliga stoet Lady Of Jazz som nu är redo för comeback efter en del problem.
– Hon är lite tunt jobbad, men samtidigt finns det ju hög kapacitet, informerar Patrick.
wvncsreqnqio8gdzzga
Lady Of Jazz, Alina, Danne och Patrick. Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi tar “flocken” i tur och ordning. I den inledande avdelningen på V4-spelet plockas kapable Dust Devil ut igen och det ser väl bra ut?

Dust Devil var fin vid segern näst senast, men stämmer verkligen tiden - jag är tveksam? Senast kämpade han på, men var inte lika vass som trea - jag tror det var de täta starterna som satt i benen. Dust Devil ser fin ut i träningen inför detta och att det är tillbaka 200 meter i distans passar bra. Det är några kapabla motståndare, men min häst ska kunna vinna det här, informerar Patrick Wahl.

I V4-3, lång distans för guldklassen, ska Helmut och Lady Of Jazz försvara stallets färger. Säg något smart?

Helmut är lika kapabel som han är knepig. Ena dagen flyger han i lopp för att i den nästa bara vika ned sig. Formen är det dock inget fel på då han ser mycket bra ut i träningsrundorna. Distansen passar och han tål sitt tal. Blinkers på igen och Helmut ska ses som en outsider, berättar Patrick Wahl.

Lady Of Jazz har varit borta på grund av hovproblem samt en del annat strul och hon är lite tunt jobbad. Hon har höjts ordentligt i formtal under året och det här blir tufft. Det här är i första hand en genomkörare inför Stockholm Hösthandicap om ett par veckor. Hon kan väl vinna på sin grundklass, men det känns som att hon behöver det här loppet, kommenterar Patrick Wahl.

Vi rankar Impact Of Bloom etta i V4-epilogen. Rätt eller fel?

Impact Of Bloom bär mycket vikt, men möter samtidigt lite enklare hästar. Distansen är en fördel och han har vunnit på dirttrack - även om stamtavlan formligen skriker gräs. Blinkers på och god segerchans om han sköter sig, säger Patrick Wahl.

Tvååriga Uppuppandaway gör livets sjätte start i V5-2, lopp 5. Info tack?

Uppuppandaway kan en del och att det är ned i distans är ett spännande test - dirttrack fungerar. Det är dock några bra emot så jag har svårt att sia om chanserna, informerar Patrick Wahl.

Du har tre av sju hästar i startlistan till V5-3, lopp 6. Hur är läget med dessa?

Rough Boy trodde jag en hel del på senast, men blev faktiskt lite bsviken på honom. Han mår fint av träningsrundorna att döma och gynnas av det mindre startfältet. Tror det blir svårt att rå på Archduke Ferdinand, men tvåa, trea ska min häst kunna vara, kommenterar Patrick Wahl.

Strawberry debuterade bra och var inte långt slagen i storlopp senast. Allt är väl efteråt och hon är inte så tokig. Nu är det dirttrack och då hon är efter Swipe tror jag det bara är en fördel. Dethär är nog den bästa av mina tre i loppet - i vart fall i nuläget, berättar Patrick Wahl.

Delux kvalade okej och ser fin ut efteråt. Spåret är dock lite chansartat och han är mest ute för att se och lära. Att det finns fart och kapacitet i honom råder det ingen tvekan om - så visst…, tvåa kan han bli om det stämmer på vägen, säger Patrick Wahl.

Och så avslutar vi med treåriga Alvena Sadi maidenloppet (V5-4, lopp 7). Allt okej där?

Alvena Sadi var ute på för kort distans i debuten - den här passar avsevärt mycket bättre och på lite sikt är nog 2000 meter optimalt. Hon är framsatt med loppet i kroppen och får på sig fasta blinkers den här gången. Maikel Narvaez Bravo kommer att rida henne och jag tror/hoppas hon tjänar fina pengar, avslutar Patrick Wahl.