Nyheter

Onsdagslunch på Övrevoll med V4 och V5

Publicerad
Sverige har ”ledigt” i dag och Övrevoll står som värd för lunchtävlingarna. Vi har lagt ut ”heta” tips till er, men också tagit ett ”snack” med två av de startande tränarna. V4:an drar igång klockan 12:20 med lopp ett och V5:an börjar i lopp tre.
n52sgly1kewvtv0cpg6
Archers Ignite och Anna Pilroth har bra segerchans i V4-4 på Övrevoll i dag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Archers Ignite (11) startar i det fjärde loppet (V4-4) och kommer med två raka segrar. Vi vågar inte ranka honom först då viktläget blir tuffare och tuffare, men fortsätter han att utvecklas kan han ta tredje raka. Han är också anmäld till Bro Park på söndag, men en sak i taget. 

Vad säger du om chanserna, Tobias Hellgren?

–Som jag ser det är han hästen som alla andra behöver slå. Spåret är inga problem, ger oss goda valmöjligheter och minskar risken för att bli instängd. Han springer numera av bra från boxarna efter att vi började med startboxtäcke. Jag är mest orolig för Simmy´s Copshop som börjar visa form i ny regi och har stått betydligt högre i formtal. 

Kahlil De Burca startar tre hästar inom V5-spelet. Först ut är Lawyer Up (6) i det femte loppet (V5-5). 

Hur är läget med henne efter debuten? 

–Jag var besviken på debuten. Det fanns inga tecken innan att hon skulle prestera på den nivån även om hon blev lite klämd mellan hästar. 1170 meter gräs på Övrevoll, med hänsyn till banans terräng, blir mer likt 1400 meter och det kan passa. Vi måste också ta reda på hur hon trivs på gräset och ge henne reserfarenhet. Överhuvudtaget tror jag att underlaget överlag kommer att vara en viktig faktor att ta hänsyn till. Hon kanske är en dirttrackhäst? Victory Waltz är värsta motståndaren. 

Nästa häst ut är Magno Animo (2) i det sjätte loppet (V5-4).  Hon är också är anmäld och perfekt inmatchad på Bro Park på söndag (står i formtal 64 och loppet är stängt på just – 64) Återigen, en start i sänder.

Hur ser du på chanserna?  

–Det här ser inte ut som ett starkt lopp på pappret. Det är både års- och gräsdebut nu, men underlaget tror jag inte är några problem.  Det här är ett fint sto som är halvsyster med Miintaka. Vi har gett henne mycket tid och hon kan vinna båda loppen – det är planen. En tung bana är ingen nackdel för henne. Vi har respekt för Tambora Queen som kommer med färsk ”Guineasform”.

Efter det att Cooperess blivit struken så återstår då Von Blucher (3) i det sjunde loppet (V5-5). 

Vad tror du om honom över “häckarna”? 

–Det är debut på häck för honom, men han hoppar riktigt bra. Han har också blivit en hel del ”skolad” i England. Häckloppen på Övrevoll har också lite mer av slätloppskaraktär än på Bro Park då det är längre mellan dem. Last Reference såg jag skolas på Göteborg Galopp och det såg bra ut. Om Crazyheart löper upp till sin solida irländska ”point-to-point”-form måste han räknas och Leo The Lion har hög slätloppsfart om vi tittar bakom favoriten. Han kan vinna väldigt lätt eller bara tröttna snabbt, det är svårt att veta på förhand, avslutar Kahlil De Burca. 

Efter intervjuns genomförande har Leo The Lion (6) strukits.