Nyheter

Om Wahls fyra tvååringar

Publicerad
Bro Park-baserade Patrick Wahl har fyra tvååriga hästar till start under dagens tävlingar på Jägersro varav två i Kriteriet. Vi har kollat formen på dessa och det låter ganska uppåt från Patrick.
lmleyodtusbhpgdpfvi
Ännu en storloppsseger för Mirach? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I dagens första lopp sadlar du ut Cimmaron. Läget där?

Cimmaron är en fin typ som debuterade positivt och sedan bara kom bort senast - den starten glömmer. Nu testar jag med sidoludd och det här är ett spännande test på underlaget. Hon kan vara ganska långt framme, men det är tufft att begära vinst, säger Patrick Wahl.

I dagens huvudlöpning, Kriteriet (V64-5), har du två till start. Säg något om dessa?

Mirach har haft en kanonsäsong, men jag känner mig lite orolig för formen då hon har satt lite vinterpäls. Det finns mycket kapacitet i henne och nu är det lite upp till bevis i sin första start på dirttrack. Jag gillar Mirach och hoppas på en god insats, men som sagt. Jag är lite orolig. En typisk outsider, kommenterar Patrick Wahl.

Rubinstein är uppåt för dagen och dirttrack borde väl i det närmaste vara en fördel för honom? Startspåret är perfekt och jag tror att han är en av de som kan vinna det här, informerar Patrick Wahl.

Och vad har du att säga om Helmut i lopp åtta?

Helmut har god form för dagen och underlaget tror jag ska vara ett plus. Distansen är dock i kortaste laget. Det är ett par bra emot, men jag har inte gett upp hoppet om vinst, säger Patrick Wahl.