Nyheter

Om vår tipsetta Jetson samt övriga starthästar från Kvisla

Publicerad
Roy-Arne Kvisla jagar årets första tränarseger på söndagens V64-tävlingar på Bro Park och för oss är det drygt 50 procents chans att så blir fallet. Det är framför allt den nyblivne treåringen Jetson som tilldrar sig vårt totointresse...
– Jag tror det är dags för seger nu, kommenterar Roy Arne Kvisla.
tw3vsua17ny9kmvccsk
Jetson - familjens överhuvud på söndag? Foto: Amazon.com

Och vi inleder med just Jetson somi V64-1 lär bli ganska klar favorit. Vi har alltid haft en gott öga till sonen till Amaron som ännu inte fått visa sin rätta kapacitet. Hur är läget med honom Roy?

Jetson har börjar fatta vad han ska göra. Tidigt i karriären låg han på hårt i loppen och gick ofta på ett andetag. Han mår mycket bra för dagen och är ute över passande distans. Vinterbana ska bara vara en fördel för min häst och jag tror det är dags för seger nu, berättar Roy Arne Kvisla.

Det ser tufft ut för Luna Kalejs i V64-5. Håller du med?

Luna Kalejs kan bättre än vad hon visat så här långt, men den här gången är hon mest ute för att “lufta” sig. Vinterbana är nämligen ett stort, stort minus, säger Roy Arne Kvisla.

Två hästar till start i V64-epilogen, Dapple och Realize Rock. Hur ser du på deras respektive chanser?

Dapple har väl inte imponerat i sina starter den senaste tiden, men han tränar väldigt trevligt nu och vi har ju bara väntat på att få det här underlaget - det är faktiskt nödvändigt för hästen att få “vinterföre”. Han kan behöva ett lopp till, men jag vill samtidigt höja ett varningens finger för Dapple, berättar Roy Arne Kvisla.

Realize Rock passar på vinterbana och klarar även löst underlag. Formen är där den ska vara och vi har en duktig lärling i sadeln. Det är ett par bra konkurrenter i loppet, men jag har verkligen inte gett upp. Bra chans, avslutar Roy Arne Kvisla.