Nyheter

Om Square De Luynes, Privilegiado och Herewegodandy

Publicerad
Det låter uppåt värre på Square De Luynes som i morgon söndag ska försvara sin titel i Stockholm Cup International, men även positivt på Niels övriga starthästar under dagen. Vi tog ett surr med Petersen för att reda ut begreppen.
hwwxndnvt7y55epenwq
Norskt i Stockholm Cup International?! Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I Svealandlöpning (GS75-4) tar du ut Herewegodandy som väl inte gjort några fel?

Herewegodandy är en trevlig häst som gynnas av den något längre distansen. Han kommer passa bra på Bro Park och är allmänt framsatt till det här loppet. Det är ett par bra emot, men helt borta är inte min häst, säger Niels Petersen.

Och i Stockholm Cup International har du den stora favoriten Square De Luynes på startlinjen, men även ytterst kompetente Privilegiado. Säg något om de här två?

Square De Luynes var väldigt litet jobbad inför comebacken senast, men gjorde med tanke på det ett riktigt topplopp - speciellt med tanke på att han fick en tuff resa. Han är våldsamt förbättrad till den här starten och jag skulle bli förvånad om han inte vinner, säger Niels Petersen.

Privilegiado mår mycket bra, formen är där en ska helt enkelt. När han gick dåligt på Bro Park i fjol var han sliten och ursäktad. Banprofilen på Bro Park passar fint - inget tvivel om det. Jag tror väl inte att han slår Square De Luynes, men att han är relativt nära honom är jag ganska så säker på. Privilegiado är grym på sitt bästa, säger Niels Petersen.