Nyheter

Om Silent Nights toppjobb inför Dubai-äventyret samt tränare Wahls kommentarer inför söndagen

Publicerad
I arla morgonstund och med ett par minusgrader indikerades på termometern gick den nyblivna fyraåringen Silent Night sitt sista och finslipande jobb inför vinteräventyret i Dubai - och det såg bra ut, mycket bra...
- Hon ser ruskigt fin ut och är redo för resan söderöver, kommenterar Patrick Wahl.
gkn0gu8upxhoeh1foqm
Toppjobb av Silent Night Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Klockan stannade på 35.9 sekunder de sista 600 metrarna varav de sista 400 avverkades på hypersnabba 22.3 sekunder. Dottern till Night Of Thunder passerade Bro Parks målstolpe med spetsade öron och som det såg ut väl i hand. Vad mer kan man begära egentligen?

- Silent Night har gjort det väldigt bra i träningen inför avresan till Dubai. Hon har fått tre jobb och det här var det skarpaste. Jag vill påpeka att banan på Bro Park varit i ett utmärkt skick så hästen är där hon ska vara i nuläget, kommenterar Patrick Wahl.

Hur är resan planerad? 

- Från början var det tänkt att åka från Köpenhamn den 14 januari, men nu är det ändrat. Silent Night åker från Amsterdam dagen före och det strular ju till det en del. Nu blir det en längre resa och det är ju inte helt optimalt, fortsätter Wahl

Hur funderar du kring hästens starter?

- Första starten blir i Gr-2 loppet Cape Verdi (1600 meter gräs, reds. anm.) den 28 januari om allt går som det ska. Sedan är väl planen att gå mot Balanchine (1800 meter gräs, Gr-2, reds. anm.) den 18 februari. Om det blir för tufft finns ju handicapalternativet, informerar Patrick Wahl.

Ok, vi gå vidare. På söndag har du ett par intressanta starthästar. Vi tar dessa i tur och ordning. I tävlingsdagens inledande lopp plockar du ut Dust Devil och den lär väl få problem att torska?

- Dust Devil fick en omöjlig resa i debuten, men visade grym kapacitet som knappt slagen tvåa. Hästen är framsatt till den här starten och gynnas av att tas upp i distans. Det måste vara bra segerchans, säger Patrick Wahl.

I V64-2 har du två nyblivna treåringar till start. Vad säger du om Cambodia respektive debuterande Falkor?

- Cambiodia kom bort helt i debuten och de starten är bara att glömma. Det finns fart, men hon måste fatta vad det här handlar om. Nu är det proffsjockey upp i sadeln och distansen är okej. Platschans, säger Patrick Wahl.

- Falkor kvalade helt okej och har tränat på positivt inför debuten. Den här blir bra med tiden och jag har vissa förhoppningar. Falkor är den bättre av mina två i loppet - i alla fall i nuläget, informerar Patrick Wahl.

I V64-4 plockar du ut Midnight Oil som droppat i handicap. Läget där?

- Midnight Oil har droppat i handicap och får på sig fasta blinkers den här gången. Distansen är ingen fördel precis, men hästen klarar vinterbana och ska ses som en fidus från det här viktläget, säger Patrick Wahl.

I den avslutande V64-avdelningen startar du Lady Of Jazz som inte är så tokig i våra ögon. Hur är det med henne för dagen?

- Lady Of Jazz kan mer än aktuellt formtal och jag tror att hon kommer göra ett bra lopp. Distansen är ett plus och en eventuell vinterbana är inget bekymmer. Swinging Of Venice blir svår att slå, men där bakom är vi med och krigar, avslutar Patrick Wahl.