Nyheter

Om Silent Night och övriga starthästar från team Patrick Wahl

Publicerad
Det blir verkligen en spännande söndag för Patrick Wahl då samtliga fyra starthästar lär vara långt framme i respektive lopp. Vi tror stenhårt på Shaken Not Stirred i amatörracet, men Patrick tror allra mest på sin treåringsstjärna Silent Night. Vi tog ett snack med tränare Wahl för att reda ut begreppen.
vtndefkn46t0txljkt1
Silent Night tystar sina äldre konkurrenter? Samma skjorta som träckaren? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi tar dina hästar i tur och ordning. I dagens tredje lopp tar du ut King Cole. Vad säger du?

King Cole ser riktigt fin ut för dagen - han blir allt bättre och ser trevlig ut i träningen. King Cole har ett par lopp i kroppen och har ju droppat en hel del i handicap så för mig är han en rolig rysare i vart fall, säger Patrick Wahl.

Och en kommentar om Red Hot Chili i Nickes Minneslöpning (GS75-1) tack?

Red Hot Chili inkom med näsblod senast så den starten stryker vi bara ett streck över. Han har nu sett fin ut i två jobb så formen är nog som den ska. Han slår dock inte Duca di Como, men tvåa ska han såklart kunna vara, säger Patrick Wahl.

Vi tror stenhårt på Shaken Not Stirred i amatörloppet (GS75-2). Vad tror du?

Shaken Not Stirred har kanske inte övertygat till 100 procent, men i vart fall gjort det anständigt. Han är fin i träningen iför detta och nu hoppas jag att han ska bjuda till lite mer. Hästen trivs med Frida i sadeln och på sin grundkapacitet ska det ju kunna bli seger, funderar Patrick Wahl.

Och nu är det dags för Silent Night att ta sig an äldre konkurrenter. Vi tror att det ska kunna gå bra. Vad tror du?

Silent Night återkommer till optimal distans vilket såklart är en stor fördel. Hon tränar enormt bra så det här blir spännande. Jag verkligen älskar den här hästen och hoppas att hon kan vinna. Två kilo mindre på ryggen är ju också en stör fördel för henne, avslutar Patrick Wahl.