Nyheter

Om Rikke Rohbach Bondes chanser i Köpenhamn

Publicerad
Rikke Rohbach Bonde stall fortsätter att vara i mycket bra form. Dagens tävlingar på Klampenborg kan krydda stallets siffror ytterligare – en hel del faktiskt. Derbytvåan Go On Carlras är definitivt en god segerchans i Oaks, men det finns några till att hålla koll på.
iv0zh0icrxwvbhchh3n
Rikke Rohbach Bonde (längst till höger) tillsammans med teamet efter segern i Svenskt Derby med Stroxx Carlras. Stallet har två hästar ut i Oaks och några intressant på V64. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi har varit i kontakt med tränaren för att höra vad hon säger om stallets chanser på söndag. Om vi tar hästarna i tur och ordning:

–Boheme (3) (lopp 5, V64-4, V4-1) är en fin häst som är ute för att lära sig. Jag tror att distansen är ett plus för honom. 

–Dark Spirit (4) (lopp 5, V64-4, V4-1) är en hetsig liten häst som har gått bra lopp. Min lärling (Mathilde Lund Johansen) sitter upp och han behöver få ett vilsamt lopp där han kan slappna av lite. Distansen är ett litet frågetecken, men Dark Spirit är en platschans. 

–Sunshine Carlras (8) (lopp 5, V64-4, V4-1) har inte helt förstått vad det går ut på.Han ”jobbar” fint och provar nu på en lite längre distans. Hon borde kunna vara med däruppe.

–Vupti Carlras (3) (lopp 6, V64-5, V4-2) får Lise Vest i sadeln och de träffas dagligen och känner varandra väl. Om det är bra tempo under vägen så har hon en god ”speed” till slut. En platschans. 

–Multibox Carlras (2) (lopp 9, V5-4, LD-2) har gjort oss mycket besvikna. Hon kanske fick ett hårt lopp senast på Bro Park, men verkar fin efter resan och hon ska kunna tjäna fina pengar om hon gör ett optimalt lopp. 

Go On Carlras (6) (lopp 9, V5-4, LD-2) tränar fint, ser bra ut och det ska vara en fin segerchans. Hon har dock haft god form länge nu, men som sagt så tror jag på en god chans här, avslutar Rikke Rohbach Bonde.