Nyheter

Om Plata O Plomo, I Kirk och Martins chanser på söndagens V64-omgång på Jägersro

Årets första storloppsdag står för dörren och vilka topplopp vi har att se fram emot. Vi tog upp luren för ett "enskilt samtal" med Susanne Berneklints assisterande tränare Oscar om stallets hästar på söndag.
– I Kirk är min absoluta favorithäst. Han mår toppen för dagen - vi är trygga, kommenterar Oscar Berneklint.
I_Kirk_9835_jfa2H7g
Berno Fonzanders välkända dress Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hårdsatsande hästägaren Berno Fonzander, mannen bakom stallpseudonymen Hästgruppen i Lund, har tre hyperintressanta hästar till start på söndagens V64-tävlingar på Jägersro Galopp. Mest intresse tillskrivs såklart fuxige sprintern I Kirk (V64-3) som ska ha toppchans att ta en tredje rak inteckning i Galatea Jägersro Sprint och Plata O Plomo (V64-5) som ska försöka försvara sin Pramms-vinst från i fjol, men… Det låter även uppåt på femårige Martin (V64-4) som står billigt inne i Guldhandicappen över kort distans.

Säg något om I Kirk?

I Kirk är min absoluta favorithäst. Han mår toppen för dagen - vi är trygga. Startspåret anser vi vara perfekt - det är raka vägen till svängen från spår åtta. I Kirk är inte skyldiga oss någonting, men visst tror vi på bra vinstchans - han kan gå en 1.10,5 om det skulle behövas, informerar Oscar Berneklint.

Hur ser du på Plata O Plomos chanser?

Plata O Plomo blev det bara fel för senast - vi glömmer det loppet. Vår häst ser väldigt fin ut inför det här loppet, men som det såg ut senast är väl Duca di Como oövervinnerlig? Vi hoppas på överpace vilket jag tror det kan bli. Då kan Plata O Plomo vara ganska långt framme från sitt perfekta startspår, säger Oscar Berneklint.

Femårige Martin då? Årsdebut nu?

Martin mår som han ska, men det är en stor häst och eventuellt kan han behöva loppet. Jag tycker att hästen står bra till med vikten och den korta distansen är såklart mitt i prick. Det finns helt klart kapacitet och jag måste tro att han kan vara ganska långt framme i ett öppet lopp, avslutar Oscar Berneklint.